GÜMÜŞHANE MİLLİ EĞİTİM’DE SESSİZ DEVRİM - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE MİLLİ EĞİTİM’DE SESSİZ DEVRİM

Giriş Tarihi: 06 Ocak 2017 - 22:25

Son Güncelleme: 06 Ocak 2017 - 22:33

Gümüşhane’de yeni nesil eğitim unsurları olan “DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi” ile “Kodlama Eğitimi” konularında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü  Rehberlik Araştırma Merkezi Salonunda 05.01.2017 Perşembe günü yapılan toplantıya Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Savcısı Bozan Çevik, Vali Yardımcısı Murat Kahraman, İlçe Kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Okul Müdürleri, Dyned İl Koordinatörü, DynEd İngilizce Okul Sorumluları ve öğretmenler katıldı.

Toplantıda; Dünyada İngilizceyi en kısa ve en kolay öğreten program olarak bilinen “Dynamic ve Education” (Dinamik ve Eğitim) kelimelerinden oluşan yeni nesil lngilizce öğretim programı ile Hemşerimiz Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı” olduğu dönemde gündeme taşıdığı “KODLAMA” projesinin uygulama özellikleri tanıtıldı.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre; 2016-2017 eğitim öğretim yılı  ikinci dönem itibariyle Gümüşhane’de ortaokullar seviyesinde  DynEd ve Kodlama eğitimlerine başlanması planlanıyor.

Kodlama eğitiminde; çevrimiçi bilgisayar oyun tabanlı uygulamalarla başlanıp, scratch programı ve robotikle devam edilmesi planlanmaktadır. Hedef; ortaokuldan başlayıp, liseden mezun olana kadar öğrencilere kodlamayı sevdirmek ve bu alanda onları yetiştirmek.

 

 

image_print

HABERLER