Gümüşhane “Parksız Şehir” olmasın - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane “Parksız Şehir” olmasın

Giriş Tarihi: 19 Eylül 2017 - 16:17

Son Güncelleme: 19 Eylül 2017 - 16:17

GÜMÜŞKOZA GAZETESİ’NDEN HÜSEYİN ÇELİK’İN KÖŞE YAZISI – 19.09.2017

Gümüşhane’de yaşam alanları bir bir feda ediliyor. Gümüşhane’nin en büyük parkı olan ve insanların yaz ve kış mevsiminde ailesi ile oturabileceği tek alan olan Atatürk Parkı, Gümüşhane Doğa koruma milli parklar tarafından inşa edilen Karşıyaka tabiat parkına yapılacak teleferik nedeniyle büyük oranda yok olma tehlikesi ile karşı karşıya.

Şehir merkezi ile Karşıyaka Tabiat Parkı bağlantısını kuracak olan teleferik ayaklarının, Gümüşhane Belediyesinin yapmış olduğu projelerde otoparkın üzerine oturtulması planlanmıştı. Mevcut durumda ise Atatürk Parkına monte edilmesi düşünülüyormuş. Kuşakkaya gazetesinin manşetine konu olan haberde de yer verildiği üzere yetkili kişilerin söylemlerine göre kullanılacak alan minimum 600 metrekare olacakmış.

Merak ediyoruz. Ne oldu da ayaklar otoparkın olduğu yerden alınıp Gümüşhane’nin nefes alınacak tek parkı halin de olan Atatürk parkının içine oturtuldu? Zaten parkı olmayan Gümüşhane’de bir parkı daha heba etmek zorunda mıyız?

Hatırlanacağı üzere önceki yazılarımızda Gümüşhane’de il özel idaresine ait olan Gümüş otelin olduğu alanı değerlendirmiş, bu alanın mutlaka Gümüşhaneli için bir yaşam alanına dönüştürülmesi gerektiğini yazmıştık. Lakin bu yazımızdan sonra gelişen olaylarda bu alan Valilik tarafından yeniden otel olarak değerlendirilmeye karar verilmişti.

Gelinen son noktada Gümüşhane’nin sosyal yaşam alanı olarak hizmet verecek alanları teker teker yok ediliyor. Mustafa Canlı döneminde eski stadyumun yeri, bilindiği üzere Gençlik merkezine dönüştürülmüştü. O zaman da Atatürk Stadyumu projesi tartışılmaya başlandığı zaman ‘Az bir kısmı betonlaşacak’ söylemi kullanılmıştı. Bu gün kimse çıkıp parkın sadece küçük bir köşesi kullanılacak diyerek kamuoyunu aldatmasın. Eğer bu proje gerçekleşirse, son yeşil alanımız da artık beton olacak.

Hatırlanacağı üzere milletvekilimiz Osman Akgül stadyum alanına yapılan spor kompleksi ile ilgili olarak, “Gümüşhane’nin kalbine saplanan bir hançer” değerlendirmesinde bulunmuştu. Merak ediyoruz bu hançerlerin sayısını artırmak kimin işine yarayacak.

2014 Yılında Belediye Başkanı seçilen Ercan Çimen ise belediyenin hemen önünde ki parkı Ankara Yenimahalle belediyesinin katkılarıyla yeniden düzenlemişti. Bu alandaki oturma alanları kaldırtan Başkan Çimen, parkın ilginç bir hal almasına neden olmuştu. Yapılan uygulamalar sonrasında bu alanlarda bırakın insanların aileleriyle beraber gelmesini artık tek başına bile oturmak mümkün görünmüyor.

Bu gün Gümüşhane’de insanların aileleriyle birlikte oturabilecekleri alan olarak yalnızca terminal binasının yanında ki Fatih Parkı ile Atatürk parkı var. Bunlardan Fatih Parkı yanında ki terminalin olduğu alanda yakın zamanda AVM yapımı başlayacak. Muhtemelen inşaat nedeniyle bu park da yeni düzenlemeye kurban edilecek. Kullanım dışı kalmasa bile gelen ziyaretçi için dinlence değil eziyet olacak. Geriye kalan Atatürk parkına da teleferik ayağını yerleştirdiğinizde amaç hasıl olacak ve Atatürk parkı da ortadan kalkacak.

Bu görüntülere bakarsak belki de Türkiye’de parkı olmayan tek il haline getirilmek istenen Gümüşhane’yi işte böyle bir tehlike bekliyor. Her yeri beton yığını yapmakla övündüğümüz Gümüşhane’de bu hız ile gidilirse bırakın insanların aileleriyle birlikte keyifle oturup dinlenmeyi, sokaklarda bile gezecek halleri kalmayacak.

Geçtiğimiz günlerde Gümüşhane’de görev yapan bir başsavcımız bize bir olay anlatmıştı. Demişti ki ramazan ayı geldiğinde Gümüşhane’de sokaklarında eşinizle yürüyemiyorsunuz. Bütün çay ocakları masa ve sandalyelerini kaldırımın üzerine kuruyor. Kaldırımda yürürken geçmek için ailenizle oturanlardan izin alacaksınız. Onlarda size ters ters bakıyor.

Şimdi geldiğimiz bu noktada Gümüşhane’nin tek parkı olan Atatürk parkının heba edilmesi bakalım Gümüşhane insanı tarafından nasıl karşılık bulacak. Düne kadar Mustafa Canlının itiraz ettiği konularda MHP Belediyesi Gümüşhane’ye yatırım gelmesini istemiyorlar diye yeri göğü inletenler, bugünkü bu duruma nasıl tepki verecek. Acaba Gümüşhane’yi idare edenler yanı başımızdaki şehirlerdeki yeşil alanlardan ders almıyor hadi, peki üniversite öğrencilerini düşünerek yaptırdıkları Sema Doğan Parkını acaba Gümüşhane’de yaşayan halka reva mı görmüyorlar? Gümüşhane’yi çok sevdiğini söyleyenlere mübarek olsun !…

 

image_print

HABERLER