GÜMÜŞHANE PESTİL VE KÖMESİ İÇİN "TANITIM GRUBU" KURULUYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE PESTİL VE KÖMESİ İÇİN “TANITIM GRUBU” KURULUYOR

Giriş Tarihi: 05 Aralık 2016 - 21:22

Son Güncelleme: 05 Aralık 2016 - 21:22

Gümüşhane pestil ve kömesinin tüm dünyaya tanıtımı için “Tanıtım Grubu” oluşturma çalışmaları devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak 5 Aralık 2016 Pazartesi günü Gümüşhane Valisi Okay Memiş başkanlığında bir toplantı yapıldı.

Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Şenol Turan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Emre Aslan, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daldaban, kurum müdürleri ve pestil-köme üreticileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Okay Memiş şunları söyledi: “Türkiye’de en iyi pestil kömeyi biz üretiyoruz. Birtakım eksiklerimiz olabilir ama diğer illerin ürettiği pestil kömelerle mukayese edildiğinde en iyi pestil kömeyi Gümüşhane üretiyor. Bunun üzerine birtakım şeyler kurmamız lazım ve tıpkı diğer bazı tarım ürünlerinde olduğu gibi Türkiye’de farkındalık oluşturmamız lazım. Bunu yaptığımız takdirde pazar payımızın artacağını, firmalarımızın karlılık oranının yükseleceğini, pestil kömenin daha fazla ve daha çabuk şekilde ulaşmasını öngörüyoruz.” dedi.

Toplantıda “tanıtım grubuyla” ilgili olarak Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Emre Aslan tarafından bir sunum yapıldı.

image_print

HABERLER