GÜMÜŞHANE SEMPOZYUMUNDA "TURİZM, EKONOMİ VE MADENCİLİK" NEDEN YOK? - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE SEMPOZYUMUNDA “TURİZM, EKONOMİ VE MADENCİLİK” NEDEN YOK?

Giriş Tarihi: 20 Mayıs 2017 - 11:40

Son Güncelleme: 20 Mayıs 2017 - 11:58

*SEMPOZYUMUN BAŞLIĞI GENEL AMA, İÇERİĞİ ÖZEL…

*GÜMÜŞHANE SEMPOZYUMU” GENELLEMESİ İÇİNE, GÜMÜŞHANE’Yİ İLGİLENDİREN HER KONU ALINMALIYDI. ÖRNEĞİN GÜMÜŞHANE’NİN TURİZMİ, EKONOMİSİ, SAĞLIĞI, ÇEVRE GİBİ PEK ÇOK KONU ALINMAMIŞ…

Gümüşhane Üniversitesi ile “Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu” ortak organizasyonunda Gümüşhane Üniversitesi’nde 9-11 Kasım 2017 Tarihlerinde “I. Uluslararası Gümüşhane Sempozyumu” Düzenlenecek.

I. ULUSLARARASI GÜMÜŞHANE SEPOZYUMU

Sempozyumla ilgili duyuru ve bilgi paylaşımı Gümüşhane Üniversitesi kurumsal internet sitesinde yapıldı.

Sempozyumla ilgili her türli bilgi ve duyuru ise  http://gumushanesempozyumu.gumushane.edu.tr/  adresinde yayımlandı.

KONU BAŞLIKLARI

Sempozyum internet sitesinde konu başlıkları verilmiş. Bunlar şöyle sıralanmış: Tarih, Coğrafya, Dil ve Edebiyat, Sosyoloji, Felsefe.

GÜMÜŞHANE SADECE SOSYAL BİLİMLERDEN İBARET DEĞİL

Sempozyumun adı genel kullanılırken, işlenecek konular sadece SOSYAL BİLİMLERLE SINIRLI TUTULMUŞ.

Gümüşhane’nin Ekonomisi, Turizmi, Sağlığı gibi pek çok konuya yer verilmemiş.

Bu sempozyum eğer sadece sosyal bilimleri kapsayacaksa sempozyum başlığının buna göre belirlenmesi ve genel kullanılmaması gerekirdi.

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ’NİN YAPTIĞI SEMPOZYUMA BAKILABİLİR

Hemen yanıbaşımızda Erzincan Üniversitesi tarafından  28 Eylül – 1 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılan “ULUSLARARASI ERZİNCAN SEMPOZYUMU” nda Erzincan’la ilgili her konu başlığı işlenmiş. Ve güzel de olmuş.

YENİ BAŞLIKLARIN BİR AN ÖNCE EKLENMESİ GEREKİR

Uluslararası sempozyum düzenlemek kolay bir iş değil. Gümüşhane Üniversitesi bir zoru başarıp sempozyum düzenleme kararı almış. Rektör Sayın Prof.Dr. Zeybek’i tebrik etmek gerekir. Ama, bu sempozyumun “Gümüşhane” genellemesi altına Gümüşhane’yi ilgilendiren her konu alınmalı idi. Henüz vakit geçmiş değil. Ya da Sempozyumun başlığı değiştirilip genelleme yapılmadan konu içeriğine göre yeniden adlandırılmalı. Örneğin. ” I. ULUSLARARASI GÜMÜŞHANE TARİH, COĞRAFYA, KÜLTÜR, FELSEFE… SEMPOZYUMU” DEMELİ.

Sempozyuma alınmayan konular için de; örneğin Turizm, Tarım, Ekonomi, Sağlık, Ormancılık v.b. konularda da bundan sonra bir sempozyum düzenlenecek mi? Ve bu sempozyumun da adı ne olacak. Yani o zaman onun adı da şimdiki gibi “I.ULUSLARARASI GÜMÜŞHANE SEMPOZYUMU” mu olacak?

Kısaca şunu demek istiyoruz. Gümüşhane genellemesi kullanılan “I.ULUSLARARASI GÜMÜŞHANE SEMPOZYUMU” daha işin başında iken revize edilerek içeriğinine TURİZM, EKONOMİ, TARIM, SAĞLIK, ÇEVRE, MEDENCİLİK, ORMANCILIK V.B. DE DAHİL EDİLMELİ.

SEMPOZYUMLA İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

smpoz

 

image_print

HABERLER