GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ “AFET YÖNETİMİ KONGRESİ”NE EV SAHİPLĞİ YAPACAK

Gümüşhane Üniversitesi ev sahipliğinde, Girne Amerikan Üniversitesi ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı işbirliği ile “Mülteci, Göç, Güvenlik ve İşbirliği” temalı, Afet yönetimi konusunda ülkemizde ilk kez gerçekleştirilecek ve üç gün sürecek olan 1.Uluslararası Afet Yönetimi Kongresi 22-24 Ekim 2018 tarihleri arasında Gümüşhane Üniversitesi Kongre Merkezi’nde yapılacak

Farklı ülkelerden alanında uzman konuşmacıların katılacağı bu kongrede, başta deprem ve heyelan olmak üzere doğal afetler konusunda yüksek deneyime sahip olan ülkemizin, buna eklenen mültecilik deneyimlerini de dikkate alarak, afet yönetimi konusunu her boyutu ile ele almayı, bu konuda dünya genelinde yapılmakta olan çalışmaları bir arada tartışmayı ve değerlendirmeyi hedeflemektedir.

Kongreye davetli konuşmacı olarak Carl Welch Taylor (University of Alabama), Gangalal TULADHAR (Former Education Minister of Nepal), Günhan ERDEM (Girne American University), K. Harald Drager (TIEMS President), Meen Poudyal Chhetri (Queensland University of Technology, Brisbane, Australia), Mehmet GÜLLÜOĞLU (AFAD Başkanı), A. Nuray KARANCI (ODTÜ), Seyed Naser Emadi (Tehran University) ve Bishal Nath Upreti (University Of Zambia) katılacak. Kongrede afet yönetimi ile ilgili pek çok konunun ele alınacağı 200’e yakın sözel, sanal ve poster sunumlar yer alacak.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Afet Yönetimi konusunda ülkemizde ilk kez gerçekleştirilecek ve üç gün sürecek olan bu kongre hakkında şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti olarak içinde bulunduğumuz coğrafyanın sahip olduğu politik, demografik ve stratejik özellikler, doğal afetlerin yanında pek çok farklı sorunun neden olduğu riskleri de beraberinde getirmeye devam etmektedir. Bunun başında da Orta Doğu’da yaşanmakta olan sıcak gelişmeler nedeniyle ülkemize göç etmiş olan 3 milyonu aşkın Suriyeli mülteci ile bu hassas coğrafyaya egemen olmak isteyen güçlerin de desteğini alan terör örgütlerinin sivil halk üzerinde oluşturduğu tehditler gelmektedir. Bu nedenle de ülkemizin afetlerle ilgili yaşadığı ve muhtemelen yaşayabileceği sorunlara karşı kalıcı ve uygulanabilir çözüm önerilerinin ortaya konulabileceği ‘1. Uluslararası Afet Yönetimi Kongresi’nde ele alınacak konuların ve sunulacak olan bildirilerin uluslararası bilim dünyasına olumlu katkılarda bulunacağını düşünüyorum. Kongrenin düzenlenme sürecinde desteğini ortaya koyan ve katkı sunan tüm kurum, kuruluş ve kişilere teşekkürlerimi sunar, kongremizin ülkemiz ve dünyamız için hayırlı sonuçlara vesile olmasını dilerim”

(Kaynak: Niyazi Poyraz)