GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

Giriş Tarihi: 30 Ocak 2017 - 8:00

Son Güncelleme: 29 Ocak 2017 - 19:56

HASAN PİR’İN KÖŞE YAZISI

Uzun bir bekleme döneminin ardından Gümüşhane Üniversitesi’ne yeni rektör atandı ve Yeni Rektör Sayın Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek geçen hafta görevine başladı.

Sayın Zeybek’i yeni görevinden dolayı tebrik ediyor, hayırlı olsun diyorum.

Bu önemli atamanın Gümüşhanemize, Üniversitemize ve Ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Gümüşhane gibi küçük ölçekli illerde ve kentlerde üniversite gibi büyük kurumlar her zaman vatandaşların gündemindedir.

Eski Rektör Sayın Prof.Dr. İhsan Günaydın’ın görev süresinin dolacağı 2016 Ağustos ayından aylar önce başlayan ve günümüze kadar gelen ve neredeyse yaklaşık 9 ayı aşkın bir süredir devam eden “Rektör kim olacak, ya da kim olmalı?” belirsizlik sürecinin sona ermesi Gümüşhane Üniversitesi için çok önemli bir sakinleşme dönemi başlangıcı olmuştur.

Yeni Rektörümüz Sayın Zeybek; Gümüşhanelilerin çok fazla tanıdığı bir isim değildir.  Sayın Cumhurbaşkanımız bu göreve layık görüp atamıştır. Bizim için birinci öncelik Sayın Cumhurbaşkanımızın atamaya layık görmesidir.

Sayın Rektör Zeybek; bu atamadan sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın Gümüşhane’ye bir emanetidir. Onun başarılı olması için tüm Gümüşhane her türlü desteği verecek ve Sayın Rektör inşallah başarılı olacaktır ve Sayın Zeybek’in başarısı tüm Gümüşhane’nin başarısı olacaktır.

Eski Rektörümüz Sayın Prof.Dr. İhsan Günaydın, Gümüşhane Üniversitesi’nin kurucu rektörüdür. Üniversitenin kuruluş dönemini 8 yılda tamamlamıştır. Yani, Gümüşhane Üniversitesi “Kuruluş Dönemi”ni İhsan Bey’le tamamlamıştır. Şimdi sıra Sayın Rektörümüz Zeybek’le başlayan ikinci dönem, yani “Gelişme Dönemi”dir.

Sayın Rektör Zeybek’in; göreve başlamasının ikinci günü Gümüşhane Üniversitesi kurumsal İnternet sitesinin açılış sayfasına koyduğu mesajını “Balkon Konuşması” olarak değerlendiriyor ve önemsiyorum.

Yeni Rektör Sayın Zeybek; kendisini merak edenlere, tanımayanlara, üniversitesine, Gümüşhane’ye ve en önemlisi de kendisini atayan Sayın Cumhurbaşkanımıza nasıl bir yönetim yapacağını bu mesajı ile açıklayıp, deklere etmiştir.

Rektör Zeybek’in mesajındaki şu cümleler çok önemlidir: “1- Gerek eğitim – öğretim ve gerekse çalışma ortamı açısından huzur ve güven içerisinde bir yönetim sergilemeyi kendimize borç addediyoruz. 2- Gümüşhane şehriyle barışık, devletimiz ve milletimizin idealleriyle örtüşen ve yeni nesilleri bu donanımda mücehhez kılmayı amaçlayan bir felsefeyi hep korumaya çalışacağız. 3- Bu yolda ilimiz, bölgemiz ve memleketimiz için katma değer üretmeyi en öncelikli sorumluluk bilerek hakkaniyet, imar ve ıslah yolunda gayret içinde olacağımızdan kaygı duyulmasın.”

Gümüşhane Üniversitesi’nin yeni rektörü Sayın Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek’i tekrar tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum.

Gümüşhane Üniversitesi’nin kurucu ve ilk rektörü Sayın Prof.Dr. İhsan Günaydın’a da Gümüşhane Üniversitesi’ne yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor ve bundan sonraki görevlerinde başarılar diliyorum.

Güzel günler dileğiyle.

 

image_print

HABERLER