Gümüşhane Üniversitesi “Sağlık Merkezi” İle Halka Açılacak - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Üniversitesi “Sağlık Merkezi” İle Halka Açılacak

Giriş Tarihi: 20 Kasım 2017 - 19:08

Son Güncelleme: 20 Kasım 2017 - 19:08

Gümüşhane Üniversitesi ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında Üniversite Kampüsünde aile sağlığı merkezi (ASM) açılması protokolü imzalandı.

Gümüşhane Üniversite Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ile Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Pehlivan’ın imzaladığı protokolle üniversite kampüsünde Üniversite Rektörlüğünce İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen binada aile sağlığı merkezi açılacak.

İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Pehlivan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Üniversite Rektörlüğüyle koordineli çok güzel bir çalışmaya imza attıklarını, tarafımıza tahsis edilen binada A tipi modern bir aile sağlığı merkezi planladıklarını, bu merkezin onayının Sağlık Bakanlığından alındığını belirterek; birincil amacımız; üniversite kampüsünde  öğrenim gören öğrencilere, akademisyenlere ve ailelerine, üniversite personeline, Bağlarbaşı Mahalle sakinlerine yerinde koruyucu ve ayaktan  tedavi edici sağlık hizmeti sunmaktır” dedi.

Bu çalışmanın diğer bir önemli tarafının ise Gümüşhane Üniversitesinin şehirle bütünleşmesinin bir başka göstergesi olduğunu belirten Pehlivan, bu ve benzer çalışmalarda üniversitenin tüm imkânlarının sağlanacağını bildiren üniversite Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’e teşekkür etti.

 

image_print

HABERLER