GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ’NİN ULUSLARARASI FOLKLOR AÇILIMI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ’NİN ULUSLARARASI FOLKLOR AÇILIMI

Giriş Tarihi: 13 Eylül 2017 - 22:50

Son Güncelleme: 13 Eylül 2017 - 22:51

*Gümüşhane Üniversitesi Halkoyunları Ekibi, Bulgaristan’ın Burgaz şehrinde düzenlenecek olan Uluslararası Folklor Festivali’ne katılacak.

13-17 Eylül 2017 tarihlerinde Bulgaristan’ın Burgaz şehrinde düzenlenecek olan festivale katılmak üzere, Gümüşhane Üniversitesi Halkoyunları Ekibi’nden 35 kişilik bir öğrenci grubu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Can ve Okutman Necati Yılmaz ile birlikte Bulgaristan’a hareket etti.

Gümüşhane Üniversitesi’nin çeşitli bölümlerinden öğrencilerin katılımıyla oluşturulan halkoyunları ekibinin gittikleri yerlerde birer kültür elçisi görevi gördüklerini ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahri Bayram: “Gümüşhane Üniversitesi olarak Bulgaristan’da düzenlenecek olan festivale katılım sağlayacak öğrencilerimiz oraya gösteri yapmanın yanı sıra, kültürel etkileşimde bulunmak üzere gidiyorlar. Halkoyunları Ekibimizin yarışmada en iyi dereceyi alarak hem Gümüşhane Üniversitesi’ni hem Gümüşhane’yi ve hem de Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edip, bizleri gururlandıracağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

(Kaynak: Niyazi Poyraz – Gümüşhane Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü – 13.09.2017)

image_print

HABERLER