GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ’NDE ÜCRETSİZ AÇIKÖĞRETİM DERSLERİ VERİLECEK - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ’NDE ÜCRETSİZ AÇIKÖĞRETİM DERSLERİ VERİLECEK

Giriş Tarihi: 12 Ekim 2018 - 21:06

Son Güncelleme: 12 Ekim 2018 - 22:11

Gümüşhane Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin  uzaktan eğitim-öğretim yapan İktisat ve İşletme fakülteleri öğrencilerine yüz yüze ve ücretsiz olarak ders verecek

Güz Dönemi dersleri, 15 Ekim 2018 Pazartesi günü Gümüşhane Meslek Yüksekokulu binasında başlayacak.

AÖF Gümüşhane İl Sınav Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Uzaktan eğitim sistemi dâhilinde eğitim-öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencileri için öğrenilmesinde güçlük çekilen bazı dersler, yüz yüze olacak şekilde Güz Dönemi 15 Ekim 2018 – 11 Ocak 2019 tarihleri arasında üniversitemiz Gümüşhane Meslek Yüksekokulu binasında ücretsiz olarak verilecektir. Öğrenciler, devam zorunluluğu bulunmayan Matematik I, Genel Muhasebe I, İktisada Giriş I, Osmanlı Türkçesine Giriş I, Mikro İktisat, İstatistik I, Finansal Yönetim I, İngilizce I, Maliyet Muhasebesi,  Denetim, Arapça I ve Arapça III derslerine AÖF öğrenci kimliklerini göstererek, hiçbir ücret ödemeksizin derslere katılabilecekler. AÖF öğrencileri, derslerin yapılacağı derslikleri, derslerin gün ve saatlerini Gümüşhane AÖF Bürosundan ve www.anadolu.edu.tr adresinde bulunan Açıköğretim başlığı altındaki “Öğrenme Ortamları” ile “Yüzyüze Öğretim Hizmetleri” (https://www.anadolu.edu.tr/uploads/anadolu/ckfinder/aof/files/Yuzyuze_Ogretim_Hizmetleri_2018_2019_Guz_Donemi_v4.pdf ) adreslerinden öğrenebileceklerdir” denildi.

Ayrıca ücretsiz olarak verilecek derslerin, resmi tatil ve Açıköğretim sınavları dışında kesintisiz olarak devam edeceği yapılan açıklamalar arasında vurgulandı.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek uygulama ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Açıköğretim üzerinden ders işlemek ve anlamak zaman zaman zorlukları içerisinde barındırmaktadır. Öğrencilerimizin almakta zorluk çekebildikleri dersleri örgün eğitimde olduğu gibi yüz yüze olacak şekilde yaparak, onların başarı grafiğini artırmayı planlıyoruz. Bu zorluğu giderebilmek ve öğrencilerimize daha verimli bir ortam yaratabilmek adına yüz yüze dersleri her yıl olduğu gibi bu yılda da ücretsiz olarak vermeye devam edeceğiz. Güz dönemi içinde öğrencilerimiz dersleri yüz yüze takip ederek, başarılı bir dönem geçirsinler, derslerini daha rahat şekilde tamamlasınlar istiyoruz. Öğrencilerimizin kimlik kartları ile birlikte dersleri takip etmeleri yeterlidir. Bu vesile ile de öğrencilerimize bir kez daha verimli ve başarılı bir eğitim öğretim dönemi diliyorum”

(Kaynak: Niyazi Poyraz)

 

image_print

HABERLER