GÜMÜŞHANE VALİ YARDIMCISI ŞENOL TURAN’DAN ŞİİR GİBİ VEDA KONUŞMASI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE VALİ YARDIMCISI ŞENOL TURAN’DAN ŞİİR GİBİ VEDA KONUŞMASI

Giriş Tarihi: 22 Aralık 2016 - 13:40

Son Güncelleme: 22 Aralık 2016 - 13:41

İçişleri Bakanlığının 1 Aralık 2016 tarihli Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Erzurum ili Oltu ilçe Kaymakamlığı görevine atanan Gümüşhane Vali Yardımcısı Şenol Turan için yemekli veda programı düzenlendi.

DSİ Sosyal Tesisleri’nde 22 Aralık 2016 Çarşamba günü düzenlenen programa, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik ve eşi Pembe Gül Çevik, Ağır Ceza Reisi Muhammet Hilmi Avan, Vali Yardımcısı Şenol Turan ve eşi Nazlı Turan, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan ve eşi İlke Danışan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, CHP İl Başkanı Bedri Ağaç, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, kurum müdürleri, Gümüşhane Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İsmail Akçay, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daldaban, Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir ve basın mensupları katıldı.

Programda yaptığı konuşmada, hüzünlü olduğu kadar herkesi bir arada gördüğü için ayrıca mutlu olduğunu dile getiren Vali Yardımcısı Şenol Turan, “Bir tanesi hariç bütün restoranlarında, lokantalarında yemek yediğim, tüm cafelerinde çay içtiğim, bütün dükkânlarından alışveriş yaptığım, bütün insanlarıyla hemen hemen bir şekilde temas kurduğum bu güzel şehre veda ediyorum. Benim için güzel bir şehir çünkü Karadeniz’de Huzurlu bir şehir. Geriye dönüp baktığımda olumsuz hiçbir şey hatırlamıyorum. Bereketli bir şehir. İki yıl önce kıymetli eşimle bir eylül günü iki kişi geldik, şimdi üç kişi gidiyoruz. Sıcak bir şehir, her ne kadar bugünler de soğuk olsa da… Ben bu şehri kömür ya da doğalgaz değil de, Belediye Başkanımızın tabiriyle insanların altın kalbi ısıtıyor diyorum. Onları hakikaten özleyeceğim. Kararname çıktıktan sonra bana hissiyatımı soruyorlar. Tam olarak ifade eder mi bilmiyorum ama meşhur yazarımız Ahmet Hamdi Tanpınar Beş Şehir adlı o ölümsüz eserinde Trabzon’dan Erzurum’a yolculuk yaparken Gümüşhane’de geçirdiği bir geceyi anlatır. Odun ateşinden bahseder burada kaldığı gece. Eski bir otel. Lapa lapa kar yağıyor. Patatesler fırında. Tabi insan o sahneleri okurken Gümüşhane’ye gelmek istiyor. Ölümsüz yazarımızdan, büyük yazarımızdan yıllar sonra bende Erzurum’a giderken burada bir gece değil de 27 ay kaldım. Elimde olsa bir 27 ay daha kalmak isterdim ve daha fazlası. O açıdan hüzünlüyüm.” dedi.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş’le çalışmaktan onur duyduğunu ve çok büyük keyif aldığını ifade eden Vali Yardımcı Şenol Turan, “On yıl önce çiçeği burnunda bir kaymakam adayı olarak gelmiştim buraya. Rahmetli annemle Lezzet Lokantası’nın ikinci katında, sağ üst köşede yemek yemiştik. Yıllar sonra ayrılacağız. Yine bu sefer de, onun adını verdiğim küçük kızımla, onun yemek yediği masada bir yemek yedikten sonra ayrılmayı planlıyorum.” diye konuştu.

Gümüşhane’yi çok sevdiğini, buraya isteyerek geldiğini ve ayaklarını sürüye sürüye gideceğini dile getiren Vali Yardımcımız Şenol Turan, “Sayın Belediye Başkanımızın da çok güzel projeleri var, umarım en kısa zamanda hayata geçirecekler. Gümüşhane’yi büyütme adına Mescitli Akçakale ve Tekke Köyü Gümüşhane merkeze bağlamayı düşünüyorlar ama ben şimdiden ben müjdesini vereyim Oltu artık Gümüşhane’nin bir ilçesidir. Bütün Gümüşhanelileri bekliyoruz, ağırlamaktan çok büyük bir keyif alırız, şeref duyarız.” şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Şenol Turan’ın ardından yaptığı konuşmada, ifa edilen her görevin bir neticesi olduğunu kaydeden Vali Okay Memiş; “Allah hepimize, yapmış olduğumuz görevlerden sonra, Şenol Bey kardeşim gibi mutlu ve huzurlu bir şekilde veda etmeyi nasip etsin.” dedi.

Vali Yardımcısı Şenol Turan’ı, kaymakamlık mesleğine ilk giriş yaptığı dönemden itibaren tanıdığını dile getiren Vali Memiş: “Aradan uzun bir zaman geçti ve ben de Gümüşhane’ye Vali olarak atandım ve birlikte çalışma şansını yakaladık. Ben kendisinden son derece memnundum. Aynı şekilde diğer kaymakamlarımız ve Güdül Kaymakamlığı’na atanan Vali Yardımcımız İsmail Özkan’dan da memnundum. Ama Şenol Bey buradaki görev süresini artık tamamladı. Biz aynı zamanda bir yazar kardeşimizi de kaybediyoruz. Ben kendisinin Erzurum/Oltu’da başarılı olacağına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Şenol Bey’e Gümüşhane’de görev yaptığı süre içerisinde göstermiş olduğu performanstan dolayı çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Programın sonunda Vali Memiş ve diğer davetliler tarafından Vali Yardımcısı Şenol Turan ve eşi Nazlı Turan’a çeşitli hediyeler takdim edildi.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

 

image_print

HABERLER