GÜMÜŞHANE VALİLİĞİNDE MERA VE YAYLALARDAKİ KAÇAK YAPILAŞMA GÖRÜŞÜLDÜ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE VALİLİĞİNDE MERA VE YAYLALARDAKİ KAÇAK YAPILAŞMA GÖRÜŞÜLDÜ

Giriş Tarihi: 25 Ekim 2016 - 22:41

Son Güncelleme: 25 Ekim 2016 - 22:41

Gümüşhane’nin mera ve yaylalarında görülen kaçak yapılaşmayla etkin mücadele konusunda alınacak önlemler ve atılacak adımlar, Gümüşhane Valisi Okay Memiş başkanlığında 24 Ekim 2016 Salı günü gerçekleştirilen toplantıda masaya yatırıldı.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Vali Yardımcısı Şenol Turan, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, Köse Kaymakamı Turan Solukoluk, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Milli Emlak Müdürü Fazlı Öztürk, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürleri ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Yeni kaçak yapılaşmayı önlemek ve daha önceden yapılmış olan kaçak yapılar konusunda, gerek mevcut kanunlar çerçevesinde atılması gereken adımlar gerekse de gerçekleştirilmesi gereken yasal düzenlemeler hakkında görüş alışverişinde bulunulan toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Gümüşhane’nin 320 köyü ve 430 yaylası olduğunu kaydeden Vali Memiş: “Yaylalarımızın geneli çok yoğun olarak kullanılıyor ve özellikle bazı yaylalarımız sadece ilimize değil, bölgemizdeki diğer illere de hitap ediyor. Bu yaylalarımız bizim doğal zenginliğimiz ve aynı zamanda da turizm altyapımız demek. Biz bu yaylalarımıza hizmet götürülmesini istiyoruz ve götürüyoruz da. Ancak kamu görevlileri olarak yaylalarımıza bu hizmetleri götürürken aynı zamanda kaçak yapılaşmayla da mücadele etmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Vali Okay Memiş’in konuşmasının ardından toplantı karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasıyla devam etti.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

 

 

 

image_print

HABERLER