GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ’NDE YÜKSEK PERFORMANSLI TOPLANTI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ’NDE YÜKSEK PERFORMANSLI TOPLANTI

Giriş Tarihi: 19 Ocak 2017 - 20:30

Son Güncelleme: 19 Ocak 2017 - 20:30

Gümüşhane’de 2017 Yılının ilk koordinasyon kurulu toplantısı 19 Ocak 2017 Perşembe günü Valilik toplantı salonunda yapıldı.

Vali Okay Memiş başkanlığındaki toplantıya Belediye Başkanı Ercan Çimen başta olmak üzere Gümüşhane İl Koordinasyon Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Okay Memiş; Gümüşhane’nin kalkınmasında üç sacayağı olduğunu yineleyerek bunları tekrarladı ve “Madencilik, Tarım ve Hayvancılık, Turizm Gümüşhane  kalkınmasının temel ayaklarıdır” dedi.

30’a yakın firmanın Gümüşhane’de cazibe merkezi teşvik programlarından yararlanmak için girişimlerinin olduğunu belirten Vali Okay Memiş, bu konu ile ilgili olarak; yetkililere müteşebbislerle çok yakından ilgilenilmesi talimatını verdi.

Özellikle son 14 yıl içinde Gümüşhane’de çok büyük gelişmeler ve yatırımlar olduğunu belirten Vali Memiş; Mastra Altın madeninin de çok kısa süre içinde faaliyete başlayacağını  ifade etti.

Vali Memiş; sözlerinin sonunda 2017 yılının Gümüşhane için her açıdan bir atılım yılı olacağını belirtti ve Gümüşhane’nin kalkınması için her türlü desteği veren Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Başbakan Binali Yıldırım, Gümüşhaneli Bakanımız Mili Savunma Bakanı Fikri Işık, Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’a ve bölge müdürleriyle Gümüşhane’deki kaymakam, belediye başkanı ve diğer bürokratlara teşekkür etti.

Vali Okay Memiş’in konuşmasından sonra yatırımcı bölge müdürleri Gümüşhane ile ilgili 2016 değerlendirmesi ve 2017 programları hakkında bilgi verdiler.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Vali Okay Memiş’in Gümüşhane ilinin tüm sorunlarına hâkim oluşu ve her sorun için kısa sürede bitirilmek üzere ilgililere yol gösterip talimat vermesi katılımcılar tarafından büyük takdir topladı.

image_print

HABERLER