GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ’NDEN ÇOK ÖNEMLİ "AFETE MARUZ BÖLGE" KARARI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ’NDEN ÇOK ÖNEMLİ “AFETE MARUZ BÖLGE” KARARI

Giriş Tarihi: 07 Temmuz 2017 - 14:27

Son Güncelleme: 07 Temmuz 2017 - 14:27

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ’NİN HABERİ

*Yeni Gümüşhane Devlet Hastanesi yolu, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait yurt binası ile Alemdar köyüne giden yol “Afete Maruz Bölge” olarak ilan edildi.

*****

RİSK ALAMAYACAĞIZ

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, yeni Devlet Hastanesi yolu, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait yurt binası ile Alemdar köyüne giden yolun “Afete Maruz Bölge” olarak ilan edildiğini belirterek, “Amacımız, bu bölgedeki yollarda risk var mı yok mu, o belirlenecek, bunu tespit edeceğiz, eğer risk varsa alınması gereken tedbirleri alacağız” dedi.

“1 Milyon Lira Ödenek geldi”

Vali Memiş, konu ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada, Yeni Devlet Hastanesi yolu ile ilgili olarak Başbakanlık Afet İşleri Daire Başkanlığından 1 milyon lira ödenek talebinde bulunduklarını ve talep edilen ödeneğin geldiğini söyledi.

“Bölgenin Röntgeni Çekilecek”

Öncelikli olarak bölgenin röntgeninin çekileceğini  ifade eden Vali Memiş, şöyle devam etti:

“Bunda amaç, risk var mı, yok mu, o belirlenecek. Bunu tespit edeceğiz. Eğer risk var ise alınması gereken tedbirleri alacağız. İlk aşamada yağıştan ya da topografyadan taş ve diğer kütlelerin gelmesini önleyecek çalışma da yapacağız. Yaklaşık bir ay içerisinde bu çalışmayı bitireceğiz. Daha sonra tedbirlerimizi alacağız ve hastane yolumuzu bitireceğiz. Topografya çalışmamız yaklaşık bir ay sürecek. Bu çalışma tamamlandıktan sonra yolun yapımına başlayacağız. Önceliğimiz herhangi bir sorunun ve risk grubunun olmadığını tespit edeceğiz.”

“Riski Tamamıyla Kaldıracağız “

“O bölge şu anda afete maruz bölgedir” ifadesini kullanan Vali Memiş, “Üniversiteli kardeşimiz Atakan’ın hayatını kaybetmesinden dolayı afete maruz bölge kapsamına aldık. Çünkü henüz sebebini bilmiyoruz. Konu yargıda. Kepçenin çalışmasından mı o taş düştü de geldi, yoksa aşırı yağışlardan dolayı mı o taş kütlesi koptu da mı geldi, buna bilirkişi ve yargı karar verecek. Biz, ne tür ihtimal olursa olsun, orada yeniden bir taş kütlesinin gelmesini önleyecek çalışmayı başlattık. Allah’ın izniyle oradaki riski tamamıyla kaldıracağız” diye konuştu.

“Geniş Kapsamlı Çalışma Yapıyoruz “

Vatandaşların müsterih olmaları gerektiğini vurgulayan Vali Memiş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ancak şunu da ifade etmem gerekiyor ki, Gümüşhane’nin tamamında böyle bir risk var. Heyelan riski var, taş kaya gelme riski var. Bu tür özellikleri olan ve özellikle acil olanlar için AFAD tarafından çalışmalarımızı başlattık. Hastane yolu, Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurdu ile Alemdar köyü yolunu, başka riskli olacak bölgeleri de şu anda tarattırıyoruz. Geniş kapsamlı bir çalışma yapıyoruz.”

“Fantezi Yapacak Halimiz Yok”

Gönderilen 1 milyon lira ödenekle var olan riski ortadan kaldıracaklarını ifade eden Vali Memiş, şunları kaydetti:

“Daha sonra Gümüşhane’nin tamamını kapsayacak şekilde o bölge ile diğer bölgelerle birlikte tespitini yapacağız. Hastanenin açılması gecikirse bir ay gecikir. Biz risk alamayız. Hele hele Atakan kardeşimizin vefatından sonra asla risk alamayız. Fantezi yapacak halimiz yok. Birtakım çevreler hastanenin hemen açılmasını istiyorlar diye risk alma lüksümüz yok.”

“Hastane Binasında Sorun Yok”

“Mevcut şu andaki yolu biz yaptırdık. Ben Gümüşhane Valiliği görevine geldiğimde burada yol, iz yoktu. İlk geldiğimde Alemdar köyümüzün yolu topraktı, öncelikle orayı beton kaplama yaptık” açıklamasında bulunan Vali Memiş, daha sonra şunları söyledi:

“Hastane binası ile ilgili herhangi bir heyelan gibi tehlike asla yok. Öyle bir durum olsa Sağlık Bakanlığı ve Toplu Konut Dairesi başkanlığı tarafından bina bir kere kabul edilmezdi, teslim alınmazdı. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hastanemizi yolu ile birlikte en sağlıklı şekilde, en kısa zamanda hizmete açacağız.”

(İbrahim Özdemir-Figen Tok)

(KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ – 07.07.2017)

image_print

HABERLER