Gümüşhane Valisi Okay Memiş'in, Atatürk'ün Vefatının 79. Yıl Dönümü Mesajı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in, Atatürk’ün Vefatının 79. Yıl Dönümü Mesajı

Giriş Tarihi: 09 Kasım 2017 - 16:27

Son Güncelleme: 09 Kasım 2017 - 16:32

Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü münasebetiyle yayımladıkları mesaj şöyledir:

“Cumhuriyetimizin kurucusu büyük asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 79. yılında rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Aziz Milletimizin, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verdiği var olma ve yeniden yükselme mücadelesinin muhteşem destanı olan Kurtuluş Savaşı’yla ortaya koyduğu ebediyete kadar hür ve bağımsız yaşama iradesi, Cumhuriyet’in ilanıyla pekişmiş ve perçinlenmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, saygın bir lider ve komutan olarak, Cumhuriyetimizi bu toprakların tüm renklerini kaynaştırarak inşa etmiş, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başarmıştır. Kısa bir süre önce Cumhuriyetin 94. yıldönümünü iftiharla kutlayan milletimiz, aynı inançla istikrar içinde güçlenmekte, büyümekte ve demokrasinin standartlarını her geçen gün yükseltmektedir.

Bugün, çağdaş, demokratik, laik karakteri ve güçlü ekonomisiyle bölgesinde ve dünyada saygın bir ülke konumunda bulunan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve düşünceleri ışığında, uygarlık yarışında aynı azim ve kararlılıkla yoluna devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bir kez daha şükran ve rahmetle anıyorum.”

 

image_print

HABERLER