GÜMÜŞHANE'DE 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİNDE ÜÇÜNCÜ GÜN - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİNDE ÜÇÜNCÜ GÜN

Giriş Tarihi: 14 Temmuz 2017 - 11:02

Son Güncelleme: 14 Temmuz 2017 - 11:02

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Gümüşhane merkez ilçede yapılan üçüncü gün etkinliği 13 Temmuz 2017 Perşembe günü Atatürk Caddesinde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve eşi Gülsen Çimen, Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum müdürleri, 15 Temmuz gazileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Etkinlikte, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Belediye Başkanı Ercan Çimen birer konuşma yaptılar.

Vali Okay Memiş; konuşmasının bir bölümünde Gümüşhane’deki FETÖ ile mücadele çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Vali Memiş; darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi henüz 1 aylık Vali olduğunu kaydederek, Gümüşhane’de neler yaşandığını ve kendisinin neler yaşadığını anlattı ve devleti ve sistemi FETÖ’cü unsurlardan en küçük şüphenin de üzerine giderek ayıklamaya başladıklarını ancak bunu yaparken herkesi bir kefeye koymadıklarını ve buna çok dikkat ettiklerini vurguladı. Devletin mutlaka adaleti tecelli ettireceğini, bunu yaparken de intikamla değil, delil ile hareket ettiğinin altını çizen Vali Okay Mmeiş: “Bu virüsü sizlerin de desteğiyle tamamıyla devletimizden, milletimizden, şehrimizden silip atacağız. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum.” dedi.

Programda daha sonra, 15 Temmuz gazisi Gümüşhaneli hemşehrilerimiz Yusuf Pezük, Behçet Avcı, Teoman Akhan, Abdurrahman Şahin, Fatma Çelebi, Mustafa Soysal, Yaşar Parlak, Abdullah Şişman, Ünal Şişman ve Selçuk Tayfur darbe gecesi yaşadıklarını anlattılar.

Programın sonunda protokol üyeleri tarafından gazilerimize plaket ve tablo takdim edildi.

(Haber kaynağı: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

 

image_print

HABERLER