GÜMÜŞHANE’DE “ARI OTU” TARLALARI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE “ARI OTU” TARLALARI

Giriş Tarihi: 28 Ağustos 2018 - 23:48

Son Güncelleme: 28 Ağustos 2018 - 23:49

Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürlüğü’nce Gümüşhane’de arıcılık faaliyeti sürdüren kişilere boz ayıların verdiği zararları en aza indirmek ve arıcıları desteklemek amacıyla 350 kg arı otu tohumu dağıtımı ve farklı tarlalarda toplam 60 dönüm arı otu ekimi yapıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürü İlbeyi AYDIN yaptığı açıklamada: “Gümüşhane Arıcılar Birliğine bağlı arıcılara, yaban hayatı ve özellikle boz ayılarca uğradıkları zararı az da olsa minimuma indirmek ve arıcılarımızı desteklemek amacıyla, bal arıları için nektar ve polen kaynağı olarak bilinen, dünyanın en üstün bal bitkileri arasında yer alan arı otu “Fazelya” bitkisi tohumu dağıtımı gerçekleştirdik. Ayrıca Şube Müdürlüğü olarak farklı bölgelerde toplamda 60 dönümlük alanda arı otu ekimi yaptık ve bu konuda çalışmalarımız devam edecektir.” Dedi.
Arı otu; uzun çiçeklenme dönemi sayesinde arıcılar ilkbahar döneminde çiçeğin ve balözünün az olduğu ve arıcıların zorunlu olarak ilave besleme yapmak zorunda kaldıkları dönemde doğal olarak çiçekten faydalanmalarını sağlamaktadır.
Gümüşhane’nin zengin flora kaynağına bol nektarı ve poleni olan fazelye otu da ilave edilerek çiçek çeşitliliğinin artması amaçlanmaktadır. Ekilen Arı otunun arıcılar tarafından memnuniyetle karşılandığı ve Gümüşhane balına daha da fazla kalite eklediği ifade edilmektedir.

 

image_print

HABERLER