GÜMÜŞHANE'DE BİR FETÖ İMAMI’NIN DARBE GECESİ FETÖ ÜYELERİNE GÖNDERDİĞİ AKIL ALMAZ MESAJ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE BİR FETÖ İMAMI’NIN DARBE GECESİ FETÖ ÜYELERİNE GÖNDERDİĞİ AKIL ALMAZ MESAJ

Giriş Tarihi: 26 Nisan 2017 - 20:42

Son Güncelleme: 26 Nisan 2017 - 20:49

Gümüşhane’de yayın yapan Gümüşkoza  gazetesi 26 Nisan 2017 Çarşamba günü, Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik’in FETÖ/PDY Gümüşhane yapılanması ve bu konuda yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarını manşetine taşıdı.

Gümüşkoza gazetesinin ilgili haberi şöyledir:

26 FİRARİ HER YERDE ARANIYOR

Gümüşhane’de FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan örgütün iki imamı, toplam 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, darbe girişiminin ardından 617 şüpheli hakkında adli soruşturma açıldığını, 177 şüphelinin tutuklandığını, 147 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiğini ve 26 şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkartıldığı ifade etti.

İHRAÇ OLDULAR, CEZA ALDILAR

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, üniversitede öğretim üyesi olup ihraç edilen bir sanık hakkında 6 yıl 3 ay hapis cezası, Torul ve Kürtün İlçe Emniyet İmamı olduğu değerlendirilen diğer sanık hakkında ise 9 yıl 9 ay hapis cezasına hükmolunmuştur” dedi. Başsavcı Çevik, örgüt imamının polislere ‘Bizimkiler darbe yapıyor, gelirlerse silahları teslim edin’ diye mesaj atığının tespit edildiğini söyledi.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane’de FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan örgütün iki imamı, toplam 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

SORUŞTURMALARI DEĞERLENDİRDİ

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan soruşturmaları değerlendirdi. Başsavcı Çevik, 617 şüpheli hakkında adli soruşturma açıldığını , 177 şüphelinin tutuklandığını ve 147 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiğini ve 26 şüpheli hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkartıldığı ifade etti.

ÖNCE İHRAÇ SONRA CEZA ALDILAR

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılama sonucunda iki sanık hakkında karar verildiğini belirten Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, “Üniversitede öğretim üyesi olup ihraç edilen bir sanık hakkında 6 yıl 3 ay hapis, Torul ve Kürtün İlçe Emniyet İmamı olduğu değerlendirilen diğer bir sanık hakkında ise 9 yıl 9 ay hapis cezası verildi” dedi.   Başsavcı Çevik, diğer tutuklu şüpheliler hakkında kamu davası açıldığını söyledi.

ÜYELER İLE KURUCULAR AYRILIYOR

617 şüphelinin tamamı hakkında terör örgütüne üye olmaktan soruşturma başladığını belirten Başsavcı Çevik, “Kelkit emniyet müdürlüğünde görev yapan biri emniyet amiri, bir başkomiser,  bir diğer komiser yardımcısı ile ilgili tek dosyada anayasal düzeni ihlal ve Türkiye Büyük Millet Meclisini ve hükümeti yıkmaya yönelik suçlardan da dava açıldı” diye konuştu.

İMAM MESAJ GÖNDERMİŞ

Darbe gecesi yine bir emniyet imamının grubunda bulunan emniyet mensubu örgüt üyelerine ‘Bizimkiler darbe yapıyor, size gelirlerse silahlarınızı teslim edin’ şeklinde gizli yazışma programı üzerinden bir mesaj gönderdiğini tespit ettiklerini belirten Başsavcı Bozan Çevik, bu şahısla ilgili darbeye iştirakten 3 suçtan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve örgüt üyeliğinden 5 yıldan 15 yıla hapis cezasıyla cezalandırılması istemi ile kamu davası açıldığını söyledi. Başsavcı Çevik, Torul’da  bir askeri personel ile ilgili olarak darbe gecesi emrindeki askerlere WhatsApp grubunda darbe emrini paylaşmak suretiyle darbeye iştirak gerekçesiyle kamu davası açıldığını söyledi.

İL İMAMAMLARI ARANIYOR

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, FETÖ/PDY  üyelerinin deşifre olmamak için hücre sistemi kurduklarını ifade ederek,  “İl imamlarımızın tamamına halen ulaşılamadı, hepsi kaçak durumda ve yakalama emirleri çıkartılmış. Türkiye’nin her tarafında aranıyorlar” diye konuştu.

(Kaynak: www.gumuskoza.com.tr )

 

image_print

HABERLER