GÜMÜŞHANE'DE CUMHURİYET BAYRAMI BU COŞKUYLA BAŞLADI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE CUMHURİYET BAYRAMI BU COŞKUYLA BAŞLADI

Giriş Tarihi: 28 Ekim 2017 - 17:44

Son Güncelleme: 28 Ekim 2017 - 17:45

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde bugün Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk sunma törenine, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdür Vekili Hakkı Özgür Kızılsu, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, hâkim ve savcılar, gazilerimiz, askeri ve mülki erkân, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, öğrencilerimiz ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Belediyesi çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in anıt şeref defterine yazmış olduğu mesajı okundu.

Okunan mesajında Vali Okay Memiş: “Büyük Önder, Aziz Atatürk, Bugün, senin önderliğinde millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 94. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Büyük Türk Milleti, en büyük eserin olan Cumhuriyet’in bilinci içerisinde, senin gösterdiğin hedef olan muasır medeniyet seviyesinin de üstüne çıkılması yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Cumhuriyetimizi emanet ettiğin Türk gençliği, 94 yıl önceki azim ve kararlılıkla her türlü tehlikeye karşı canı pahasına da olsa büyük fedakârlıklar göstererek bayrağımızı yere düşürmeyecek, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ideallerinin inançlı takipçileri olmaya devam edecektir.

Bu ruh ve heyecanla, açtığın yolda hiç durmadan yürüyeceğimize hep birlikte söz veriyor, Aziz hatıran önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Ruhun şâd olsun.” ifadelerine yer verdi.

Vali Okay Mmeiş’in mesajının okunmasının ardından Atatürk Anıtı önündeki tören hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

 

image_print

HABERLER