GÜMÜŞHANE’DE DEVLET "SU BASKIN BÖLGELERİ"NDE İNCELEME YAPTI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE DEVLET “SU BASKIN BÖLGELERİ”NDE İNCELEME YAPTI

Giriş Tarihi: 15 Nisan 2017 - 0:45

Son Güncelleme: 15 Nisan 2017 - 0:45

Gümüşhane Valisi Okay Memiş ve Gümüşhane Milletvekilimiz Sayın Cihan Pektaş beraberlerinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Osman Taşdelen ve DSİ Şube Müdürü Ümit Yayla ile birlikte 14 Nisan 2017 Cuma günü yoğun yağış nedeniyle ev ve bahçelerde su baskını yaşanan Pirahmet Köyü’nde incelemede bulundular.

İncelemeleri sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sabah saatleri itibariyle yoğun şekilde gerçekleşen yağış neticesinde Harşit Çayı ve bağlı kollarda beklenmedik ölçüde suyun debisinin yükseldiğini kaydeden Vali Memiş; “Özellikle Pirahmet Köyü’nde bir kısmı bahçe evi olan 4 tane evi tahliye ettik her ihtimale karşı. Herhangi bir can kaybı yok. Her türlü tedbirimizi alıyoruz. Vatandaşlarımızı ikaz ettik. İlerleyen günlerde daha fazla yağış beklenmiyor. AFAD, İl Özel İdaresi, Jandarma ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerimiz burada. Gerekli hasar tespitini yapacaklar. Ağır ölçüde hasarımız yok. Ama tedbirliyiz.” dedi.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)

dsc_7694

dsc_7695

image_print

HABERLER