GÜMÜŞHANE’DE ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Giriş Tarihi: 04 Aralık 2017 - 15:49

Son Güncelleme: 04 Aralık 2017 - 15:49

Dünya Engelliler Günü nedeniyle Gümüşhane Halk Eğitim Salonu’nda 4 Aralık 2017 Pazartesi günü bir etkinlik programı düzenlendi.

Program sergi açılışı ve özel öğrenciler tarafından işaret dilinde seslendirilen İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programda bir konuşma yapan Vali Okay Memiş, anayasadaki sosyal devlet ilkesinin tezahürü olan özel bireylere ve bir şekilde devletin desteğine ihtiyacı olan vatandaşlara yapılan katkıdan büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi.

Herkesin birer engelli adayı olduğunu belirten Vali Okay Memiş: “Hiçbirimiz kendimizi garanti göremeyiz. Aslında inancımız da bunu gerektiriyor. Hepimiz hayatın belli dönemlerinde zorluklarla karşı karşıya kalabiliriz. En önemli şey vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin, özel bireylerimizin toplumun içerisinde kaynaşması. Daha görünür olması. Eskiden biraz daha sıkılıyordu alileler, toplum içerisinde çok yer alamıyordu. Ama biz bütün özel bireylerimizi sokakta görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Programda özel öğrenciler tarafından skeç, şiir dinletisi, solo ve koro türküler büyük bir beğeniyle takip edildi.

 

image_print

HABERLER