GÜMÜŞHANE’DE “EVDE SAĞLIK HASTALARI”NA SUNULAN HİZMETLER GENİŞLETİLDİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE “EVDE SAĞLIK HASTALARI”NA SUNULAN HİZMETLER GENİŞLETİLDİ

Giriş Tarihi: 03 Şubat 2017 - 22:14

Son Güncelleme: 03 Şubat 2017 - 22:15

Gümüşhane’de “Evde Sağlık, Bakım ve Sosyal Destek Hizmetlerinin İşbirliği İçerisinde Yürütülmesine Dair Protokol” Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in başkanlığında, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Lütfi Düz ve Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan tarafından 3 Şubat 2017 Cuma günü imzalanarak yürürlüğe girdi.

Tarihi Süleymaniye Mahallesi’nde Valilik Ofisi’nde imzalanan protokolün koordinasyonunu Halk Sağlığı Müdürlüğü yapacak.

Vali Okay Memiş, protokolün imzalanması nedeniyle yaptığı açıklama şunları söyledi:  “Bu çok önemli bir sosyal yardım. Dinimizin, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’in ve Peygamber Efendimizin hadisleri gereği muhtaç olan insanlara yapılan yardım söylenmez ama sosyal devlet ilkesi gereğince hakikaten yaptığımız çok önemli şeyler var. Devletin sosyal devlet olması çok önemli. 2016 yılında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzce Gümüşhane’de vatandaşlarımıza doğrudan yapılan sosyal yardımların tutarı 12 milyon TL’nin üzerinde. Bu da onun bir benzeri. Kişisel bakım ve temizlik, ev ve çevre temizliği, tadilat ve tamirat, yemek ve ayni yardım gibi ihtiyaçları karşılayacak olan son derece bir protokol. Hayırlı vesile olsun.”

Gümüşhane’de iki bine yakın vatandaşın evde bakım hizmetlerinden faydalandığına dikkat çeken Belediye Başkanı Ercan Çimen ise şunları belirtti: “İnşallah 2017’de bu tür sosyal içerikli projelerimiz olacak. Eve gideceğiz yaşlımızın tıraş ihtiyacı varsa onu, bakım ihtiyacı varsa onu yapacağız.  Ayni veya nakdi ihtiyacı varsa Belediye olarak karşılayacağız, bu konuda kurumlarımızla da gerekli istişareleri sağladık. Şehrimize, insanlarımıza hayırlı uğurlu olsun.”

BUGÜN İMZALANAN PROTOKOLÜN AMAÇ VE UYGULAMA ÖZELLİKLERİ ŞÖYLEDİR:

Amacı: Bu protokol ile evde sağlık, bakım ve sosyal destek hizmetlerinin işbirliği içerisinde yürütülmesi dair protokolde düzenlenen usul ve esasların ilimizde entegrasyonunun gerçekleştirilmesi ve yürütülmesine ilişkin usul ve esasların belirtilmesi amaçlanmaktadır.

Uygulanması:  Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Evde Sağlık Hizmet Birimleri tarafından evde bakım, sosyal destek vb. hizmetler almasına kanaat getirilen hastalar veya hasta yakınları, hizmet ihtiyaçları gözetilerek ve onamları alınarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve/veya Belediye Başkanlığına bağlı faaliyet gösteren hizmet sunucularına bildirilir veya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren hizmet sunucuları tarafından bakıma ihtiyacı olan engellilerin tespiti yada yeniden değerlendirilmesi ile Sosyal yardımı Sosyal destek hizmetlerinin sunumu sırasında evde sağlık hizmetli almasına kanaat getirilen kişilerin onamları alınarak, Halk Sağlığı Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezine bildirilir.

Kişisel bakım ve temizlik, ev ve çevre temizliği, tadilat ve tamirat, yemek, ayni yardım gibi ihtiyaçları olan kişiler, onamları alınarak Belediye Başkanlığına bağlı faaliyet gösteren hizmet sunucularına bildirilir yada Belediye hizmet sunucuları tarafından evse sağlık, bakım, sosyal destek vb. hizmet sunumu sırasında evde sağlık hizmeti almasına kanaat getirilen kişiler onamları alınarak Halk Sağlığı Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezine, bakıma muhtaç olduğunun ya da sosyal destek hizmeti almasının uygun olacağına kanaat getirilen kişiler ise onamları alınarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren hizmet sunucularına bildirilir. Hastaların, özürlü ve engellilerin, vatandaşların ihtiyaçları karşılanır.

 

image_print

HABERLER