GÜMÜŞHANE'DE FRANSA’YA KUR’AN, ABD’YE İSE KUDÜS TEPKİSİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE FRANSA’YA KUR’AN, ABD’YE İSE KUDÜS TEPKİSİ

Giriş Tarihi: 11 Mayıs 2018 - 21:49

Son Güncelleme: 11 Mayıs 2018 - 21:49

Gümüşhane’de 11 Mayıs 2018 Cuma günü Cuma namazı sonrası İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde vatandaşlar, siyasi partiler ve STKlar;  ABD ve Fransa’nın son dönemde aldığı kararları kındılar.

Gümüşhane’de 15 Temmuz Zafer Meydanında yapılan basın açıklaması ile Kur’an’a saldıran Fransa’ya ve Kudüs’e büyük elçilik taşıma kararı alan ABD ve Filistin’de zulmüne devam eden İsrail kınandı ve protesto edildi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, İYİ Parti İl Başkanı Bekir Sıtkı Acet, MHP ve İYİ Parti Milletvekili aday adayları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı programda grup adına açıklamayı İHH İnsani Yardım Vakfı Gümüşhane Dernek Başkanı Ruşen Kalaycı yaptı.

RUŞEN KALAYCI YAPTIĞI AÇIKLAMADA ŞUNLARI SÖYLEDİ:

FRANSA’YA KUR’AN-I KERİM TEPKİSİ

“Fransa’da bir grup tarafından Kuran-ı Kerim’den bazı ayetlerin çıkarılmasını teklif etme saygısızlığında bulunulmuştur. Bütün Müslümanların istisnasız ortak inancına göre Kuran-ı Kerim Allah’ın indirdiği son kitaptır. Bu ilahi kelam, hiçbir harfi değişmeden günümüze kadar gelmiştir, kıyamete kadar da değişmeyecek ve değiştirilemeyecektir. Kur’an-ı Kerim’e göre inancı ne olursa olsun insan hayatı değerlidir, dokunulmazdır, hatta bir insanın haksız yere öldürülmesi bütün insanların öldürülmesi, bir insanın yaşatılması ise bütün insanlığın yaşatılması gibidir. Bütün bu gerçeklere rağmen münferit ve faili meçhul birtakım olaylar üzerinden algı oluşturarak İslam’a, Müslümanlar’a ve Kuran-ı Kerim’e iftira edilmesi akla, ilme, tarihe, hakka, hukuka ve vicdana aykırıdır. Bu önyargılı çaba özellikle son zamanlarda Müslümanların temel hak ve hukukunu tehdit eden İslamofobiye hizmet etmekten başka bir işe yaramayacaktır. Bütün Müslümanları incitecek bu tür provakatif eylemleri şiddetle kınıyor ve tüm dünya kamuoyunu daha insaflı ve hakkaniyetli olmaya davet ediyoruz. Şunu unutmayalım ki her Müslüman bir kova su dökse İsrail’i sel alır.”

AMERİKA ve İSRAİL’E ZULÜM VE KUDÜS TEPKİSİ

“Kudüs İslam’ındır ve Kudüs bizimdir. Kudüs sahipsiz değildir. Kudüs, Mekke ve Medine’den sonra, bütün Müslümanların kutsal bildiği Mescid-i Aksa’ya ev sahipliği yapmaktadır. Şimdi ilk kıblemize; Peygamber Efendimizin (SAV) isra yürüyüşüne çıktığı, çevresi mübarek kılınan, peygamberler mirası bu beldeye sahip çıkma zamanıdır. Mekke, Medine Müslümanlar için ne kadar kutsalsa, Mescid-i Aksa ve çevresi de o kadar kutsaldır. Çünkü bu belde Allah’ın ayetlerinden ve peygamberlerimizden izler taşımaktadır.  İşgalci İsrail ve taşeronları kutsallarımızı çiğniyor, değerlerimizi ayaklar altına alıyor, insanlığı katlediyor. Kutsallarımız çiğnenirken, değerlerimiz ayaklar altına alınırken, kardeşlerimiz katledilirken hiçbir şey yapmadan yerimizde durmak, seyretmek Müslümanlara yakışmaz. Müslüman zalim karşısında eğilmez, zillet içinde yaşamaktansa izzet içinde ölmeyi tercih eder. Filistinli kardeşlerimizin bu kutlu yürüyüşünü maddi ve manevi destekliyor, rabbimizden bu mücadeleyi muvaffak kılmasını niyaz ediyoruz.”

 

image_print

HABERLER