GÜMÜŞHANE’DE İŞ DÜNYASININ ÖNDERİ AKÇAY’DAN KDV İADESİ İÇİN TEŞEKKÜR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE İŞ DÜNYASININ ÖNDERİ AKÇAY’DAN KDV İADESİ İÇİN TEŞEKKÜR

Giriş Tarihi: 01 Mart 2018 - 12:46

Son Güncelleme: 01 Mart 2018 - 12:46

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, Başbakan Binali Yıldırım  tarafından  TBMM Grup Toplantısı’nda açıklanan  KDV  iadeleri ile ilgili çalışmaların yıllardır  KDV iadesi için bekleyen   iş dünyası için çok  önemli  bir müjde  olduğunu  belirtti.

İş dünyasının yıllardır KDV iadelerinin  yapılması için bir  beklenti içinde olduğunu söyleyen Başkan Akçay, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası  olarak  kendilerinin de bu konuyu yetkili mercilere iletilmesi ve  gerekli çalışmaların yapılarak KDV iadelerinin en kısa sürede   ödenmesi amacıyla girişimlerde bulunduklarını  belirtti.

Yaptıkları girişimler neticesinde KDV iadesi ile ilgili yapılan çalışmaları  yakından takip ederek yaşanan gelişmeleri de  Gümüşhane  İş dünyası ile  paylaştıklarını belirten Başkan Akçay şunları söyledi:

“Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım  TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı açıklamada yapılan çalışmaların son halini  kamuoyu ile paylaştı. Başkanımız yaptığı açıklamada KDV ve bazı kanunlarda düzenleme yapan tasarıyı TBMM’ye gönderdiklerini, bu düzenleme ile de son 33 yılda uygulanan KDV kanununda rekor sayılabilecek önemli değişiklikler yapılacağını ve bu tasarının yasalaşması ile  vatandaşın Maliye’de biriken KDV’leri artık bir takvime bağlı olarak ödeneceğini müjdeledi. Başbakanımız tarafından yapılan bu açıklama yıllardır KDV iadesi bekleyen iş dünyası için önemli bir sevinç yarattı. İnşallah çalışmaların tamamlanması  ile  iş dünyamızın bir talebi  daha yerine getirilmiş olacak”

“Uzun zamandır iş dünyasının beklediği  bu  güzel çalışma için her daim bu ülke için  üreten ve üretme gayreti içinde  olan insanların  yanında olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a  ve bizleri  müjdeleyen  Başbakanımız Sayın Binali Yıldırıma teşekkür ediyoruz. İş dünyasının sorunlarını ve taleplerini her zaman yakından takip ederek özel sektörümüzün ve  bizlerin sorunlarını dinleyerek  ilgili mercilere ileten iş dünyamızın lideri  TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğluna ve   taleplerimizi dikkate alarak gerekli çalışmaları yürüten Maliye Bakanımız Naci Ağbal’a,  teşekkür ediyoruz. Bunun yanında  Gümüşhane Milletvekillerimiz Sayın  Hacı Osman Akgül ve Sayın  Cihan Pektaş’a  da Gümüşhane  İş Dünyası olarak bu konuda ki  destekleri ve  kendilerine sunduğumuz dosyada yer alan ve hükümetimize ilettikleri   taleplerimizin  takipçisi oldukları için çok  teşekkür ediyoruz.”

 

image_print

HABERLER