GÜMÜŞHANE’DE KADIN BAŞTACI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE KADIN BAŞTACI

Giriş Tarihi: 27 Kasım 2017 - 19:29

Son Güncelleme: 27 Kasım 2017 - 19:29

*Gümüşhane; kadına şiddet olayları da dahil olmak üzere ülkemizin en huzurlu üç ilinden biridir.

Gümüşhane’de, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla 27 Kasım 2017 Pazartesi günü bir program düzenlendi.

Kültür Müdürlüğü Salonunda düzenlenen programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan Vali Okay Memiş kadının toplumdaki yerini anlattığı konuşmasında ‘Gümüşhane’de kadın’ konusunda şunları söyledi: “Gümüşhane olarak Türkiye’nin illeriyle mukayese edildiğinde daha iyi durumdayız. Kadına şiddet olayları da dahil olmak üzere ülkemizin en huzurlu üç ilinden biriyiz. Ancak kadına şiddet konusunda çok duyarlıyız. En ufak bir istismar, şiddet karşısında bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz. Asla müsamahalı değiliz. Bir insanın kusuru ne olursa olsun şiddet uygulanması, hatta cinayete varan eylemlerde bulunması asla kabul edilemez. Her türlü sorunun çözümü var. Kadınlarımızı sosyal alanlarda daha çok görmemiz lazım. Kadınlarımız evlerinde anne olarak, eş olarak görevlerini yapsınlar ama sokakta da olsunlar. Pazarlarda, çarşılarda olsunlar. Bir insanın mutlu olabilmesi için fiziki ve ruhi durumunun iyi olması, önce karnının doyması lazım. Onlara sosyal imkânlar sağlanmalı. Ruhi durumu için de ibadetini yapması lazım. Yaratılanı yaratandan dolayı hoş görmeliyiz. Eksiklerimiz olabilir. Eksikler giderilir” dedi.

Programda Avukat Seval Kaçıran “Kadınların hukuksal hakları” konulu bir konuşma ve sunum yaptı.

Programda ayrıca Gümüşhaneli Şair Osman Nebioğlu şiir dinletisi, Selçuk Çelik eşliğinde müzik dinletisi, Gümüşhane Sanat Tiyatrosu tarafından “Kadın olmak” konulu tiyatro gösterisi, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) tarafından hazırlattırılan sokak röportajlarından ve kadınları bilgilendirme amaçlı sunum gerçekleştirildi.

 

image_print

HABERLER