GÜMÜŞHANE’DE MUZAFFER DEMİRHAN KAYAK MERKEZİ İÇİN TELESİYEJ TOPLANTISI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE MUZAFFER DEMİRHAN KAYAK MERKEZİ İÇİN TELESİYEJ TOPLANTISI

Giriş Tarihi: 04 Haziran 2018 - 18:16

Son Güncelleme: 04 Haziran 2018 - 18:17

Gümüşhane’de  Süleymaniye Mahallesi’nin mücavir alan tepelerine yapılacak olan kayak merkezi için Kayseri Erciyes dağında kullanılmayan telesiyej hattının tahsisinin ardından son aşamaya gelindi.

İl merkezine 3 kilometre uzaklıktaki kayak merkezi için tahsis edilen telesiyej hattıyla birlikte kayak merkezi alanında yapılacak olan altyapı, suni karlama, elektrik ve diğer konular 4 Haziran 2018 pazartesi günü Vali Okay Memiş başkanlığında yapılan toplantıda görüşüldü.

İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Türkiye’deki birçok kayak tesisini hayata geçiren uzman kişi ve firmalarla görüşülerek hazırlanan sunum dosyası toplantıda katılımcıların bilgisine sunuldu.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Ali Arıkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, ilgili kurum müdürleri ile İl Özel İdaresi teknik personeli ve kayak milli takım antrenörleri Ertürk Yakut, Yunus Avşar Yılmaz’ın katıldığı toplantıda konuşan Sayın Valimiz şunları söyledi: “Bu iş uzmanlık isteyen bir iş. Biz burada doğru bir iş yapmak istiyoruz. Türkiye’de hem turizm bölgesi hem kayak merkezi olan bir bölge Süleymaniye. Belki de Türkiye’de tarih, kültür ve kayak turizminin birleştiği bir yer olacak. Bu avantajımızın olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’deki İl merkezinde olan avantajlı kayak merkezlerinden birisi olacağını düşünüyoruz. İsmini de Türkiye’nin ilk milli olimpiyat kayakçısı olan hemşehrimiz Muzaffer Demirhan’ın adını verdik. Sezona yetişecek” dedi.

Kayak merkezi için 4 milyon liralık bir meblağdan bahsedildiğini ve başlangıç için iyi bir rakam olduğunu kaydeden Vali Okay Memiş: “Şehrimize vizyon katacak bir iş. İlimizin Türkiye’deki tanıtımını sağlayacak bir iş. Süleymaniye Türkiye’deki popüler hoşgörü merkezlerinin üçüncüsü olacak Mardin ve Hatay’dan sonra. İsmini de Türkiye’nin ilk milli olimpiyat kayakçısı olan hemşehrimiz Muzaffer Demirhan’ın adını verdik. Eşzamanlı olarak Süleymaniye Mahallesindeki Suluhan butik otelinin de ihalesini yaptık. İkisini birlikte eşzamanlı yapıp bitireceğiz. Özel sektörün gelişmesini beklersek biz vatandaşımıza kaliteli hizmeti sunamayız. Beklersek vatandaşlarımızı cezalandırmış oluruz. Biz öncülük yapacağız, daha daha sonra özel sektör gereğini yapacak” şeklinde konuştu.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)

image_print

HABERLER