GÜMÜŞHANE'DE NELER OLUYOR? - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE NELER OLUYOR?

Giriş Tarihi: 28 Kasım 2016 - 8:10

Son Güncelleme: 27 Kasım 2016 - 21:55

HASAN PİR’İN KÖŞE YAZISI

Bediüzzaman Hazretleri’nin  güzel bir sözü ile yazıma başlamak istiyorum:

“Güzel gören güzel düşünür”

Son aylarda Gümüşhane’de güzel şeyler oluyor. Bu güzelliklere “güzel” baktığımızda ortaya daha da güzel bir tablo çıkıyor.

1- Gümüşhane Valiliği, tarihi Süleymaniye kentinde (Eski Gümüşhane) ofis açtı. 18 Kasım 2016,  bu bakımdan tarihe not düşülen bir tarih oldu. Tam yüzyıl sonra, Süleymaniye’de devletin ofisi açılıyor. Her Cuma günü Valimiz Sayın Okay Memiş, çalışmalarını Süleymaniye’de yürütme kararı aldı. Biz de geçtiğimiz hafta yeni ofiste Sayın Valimizi ziyaret ettik.

Vali Okay Memiş’in, Süleymaniye’de ofis açması, bu işin ciddiyetini gösteriyor. Mahallenin yolu modern bir yol oluyor. Alt yapısıyla, ışıklandırılmasıyla modern ve güzel bir yol.

Bundan sonra Süleymaniye’de sürekli artan bir yoğunluk olacak. Gümüşhane Belediye Başkanı Sayın Ercan Çimen de ikinci ofisini Süleymaniye’de açtı.

Vali Memiş’in başlattığı ve başkan Çimen’in de uyguladığı bu çalışmalarla, yatırımcılara şu mesaj veriliyor. “Biz sizleri Süleymaniye’de yatırım yapmanız için çağırıyoruz ama, bakın bu iş “sözde” bir çağırma değil, sizden önce buraya devlet olarak biz geldik” mesajıdır. Bu mesajın yerini bulacağı kanaatini taşıyorum.

Süleymaniye ile ilgili bir teklif:

Şehir merkezi ile Süleymaniye arası henüz bir taşıma hattı ihale edilmemişken, özel dolmuş veya halk otobüslerine bu hat açılmadan bu güzergaha hafif raylı sistem konulması gerekir. Örnekleri ülkemizde çok var. Güneş enerjisi ile çalışacak ve bu nedenle maliyeti çok az olacak böyle bir ulaşım uygulaması ile sürekli “rink” seferleri yapacak hafif raylı sistem taşımacılığı ile Süleymaniye Gümüşhane merkez ilçeyle daha tez entegre olur. Ama, bu yapılmayıp, gecikme olursa yarın bu hat üçüncü şahıslara ihaleye verildiğinde, raylı sistemi koymak, burada çalışacak esnafın zararına neden olacağı için, bu çalışmaya şimdiden başlamak gerekir diye düşünüyor ve teklif ediyorum.

*********

2- Valimiz Sayın Okay Memiş’in; bütün köylerimizde   cep telefonları 3G sisteminde olacak ve çalışacak, bu konuda çalışmalar yapıyoruz açıklamasını, Sayın Valimizin köylerin bütün yollarının asfaltlanması hedefinden sonra ikinci en önemli hedef görüyor ve Valimizi bir kez daha tebrik ediyoruz.

*********

3– GÜDEF tarafından İstanbul’da 19 Temmuz 2016 Cumartesi günü yapılan istişare toplantısı Gümüşhanelilerin bir araya gelmesine ve yeniden kaynaşmasına neden oldu. Özellikle toplantıda Gümüşhaneli İş Adamı Aydın Doğan’ın 15 Temmuz gecesi ekibine  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajını yayınlamaları ve Hükümetin ve Demokrasinin yanında olmaları talimatını verdiğini anlatması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğini öven sözleri Gümüşhanelileri memnun etti.

*********

4- Geçen Hafta, 22 Kasım 2016 tarih ve 29896 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 678 sayılı KHK ile Gümüşhane’nin de içinde yer aldığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki 23 ili kapsayan Cazibe merkezleri programı kapsamının belirlenmiş olmasıyla yatırımcıların Gümüşhane’ye olan ilgileri birden artmaya ve tavan yapmaya başladı. Önümüzdeki günlerde Gümüşhane’ye yerli ve yabancı çok sayıda yatırımcının akın etmesi sizi şaşırtmasın. Çok önemli ve çok ciddi olan bu konuya Gümüşhane’de yaşayan iş adamlarının da çok acil ilgi göstermesi gerekir diye düşünüyorum.

*********

5- Geçen Hafta Türkiye’nin en çok konuştuğu konulardan biri de Torul Kaymakamı Sayın Hakan Kafkas’ın Mardin Derik İlçe kaymakamlığına kendi isteği ile atanmasıydı. Derik kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün görevi başında teröristlerce suikast sonunda şehit edilmesi sonrası Sayın Hakan Kafkas’ın bu gönüllü isteği çok önemli bir vatanseverlik ve kahramanlık örneği olmuştur. Sayın Kafkas, tüm Türkiye’de yeni bir vatanseverlik örneğinin önünü açmıştır. Sayın Kaymakamımız Hakan Kafkas’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

*********

6- Milletvekilimiz Sayın Cihan Pektaş’ın performansı da geçen hafta Gümüşhane gündemindeydi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın çalışmalarının Gümüşhane ayağında en önemli organizatör olan Cihan Pektaş’a, Gümüşhane’ye yapılmasına vesile olduğu bütün hizmetler için teşekkür ediyoruz.

*********

7- TOKİ tarafından Gümüşhane Merkez ilçeye yapılması düşünülen 528 Konut’un ihalesi tamamlandı. Bazı kurumların bu konutlardan kurumsal olarak blok bazında kontenjan istedikleri duyuluyor. Bu konuda öncelik vatandaşların olmalı. Lojman mantıklı blok tahsisleri, normal vatandaşların haklarının önünü kesmek anlamına gelir diye düşünüyorum. Ama; bugüne kadar TOKİ tarafından Gümüşhane’ye yapılmış olan emeklilerle ilgili bir özel konut çalışması olmadığından TOKİ tarafından yapılacak 528 konuttan belirli bir kontenjanın emekliler için ayrılması gerekir diye düşünüyorum.

*********

8- Geçen hafta Gümüşhane İl Milli Eğitim Danışma Komisyon toplantısı yapıldı. Milli Eğitim Müdürü Sayın Seydi Doğan’ın ve ekibinin çok güzel hazırlık yaptıkları toplantıda Gümüşhane’nin eğitim durumu ve geleceği konuşuldu. Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Seydi Doğan’ın Gümüşhane için düşündüğü  heyecanlandırıcı vizyon projeleri bize de yeni bir ufuk açtı. Bunlardan bir tanesi; okullar semti olarak bilinen bölgeye bir “Eğitim Kampüsü” yapılması fikri idi. Var olan ve özellikle deprem dayanıklılık özellikleri başta olmak üzere, çeşitli fiziki riskleri taşıma sürecine giren bu bölgedeki binaların yerine, yeni nesil bir kampüs planlamasını çok önemsiyor ve Sayın Seydi Doğan’ı tebrik ediyoruz. Bu konuya Gümüşhane siyasilerinin de özel bir destek vermesi gerekir diye düşünüyorum.

*********

9- Memur Sen Genel Başkanı Sayın Ali Yalçın’ı ilk kez Cumartesi günü Gümüşhane’de verdiği konferansta dinledim. Sayın Genel Başkan konuşmasıyla yüksek bir performans gösterdi ve dinleyenleri adeta büyüledi. Türkiye üzerinde oynanan oyunları ve bu oyunlara karşı birlik ve beraberliğin önemini anlatan Sayın Başkan’ın bu konuşmaları kitaplaştırılarak kamuoyuna dağıtılmalıdır diye düşünüyorum.

Bugünlük bu kadar.

Güzel günler dileğiyle.

 

image_print

HABERLER