GÜMÜŞHANE'DE OKUL SERVİS ARAÇLARI DENETLENİYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE OKUL SERVİS ARAÇLARI DENETLENİYOR

Giriş Tarihi: 28 Eylül 2017 - 12:22

Son Güncelleme: 28 Eylül 2017 - 12:22

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü  tarafından okul çağındaki çocukların huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarının sağlanması amacıyla okul servis araç ve sürücülerinin denetimleri yapıldı.

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının 18 Eylül 2017 tarihinde başlamasıyla birlikte her eğitim ve öğretim döneminde olduğu gibi okul servis araç ve sürücülerinin denetimlerine ağırlık verilmiştir.

Okul servis araçlarının denetiminde özellikle servis araçlarının öğrenci taşımasına uygunluğu başta olmak üzere, yerleşim yeri içerisinde, araç sürücülerinin trafik işaret levhaları ve yer işaretlemeleriyle gösterilen okul veya yaya geçitlerinin bulunduğu karayolu kesimlerinde araçlarının hızını düşürmesi ve yayalara ilk geçiş hakkını vermesi, okulların yoğun olduğu yerlerde ilkokul çağındaki öğrencilerimizi dikkate alarak araçlarını daha dikkatli ve duyarlı bir şekilde kullanmaları hususunda gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Okul Servis araçları hakkında yapılan denetimlere yönelik açıklama yapan Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk KARATAŞ, 18-22 Eylül 2017 tarihleri arasında İl genelinde 10 ekip 20 personelle beraber Okul servis araçları üzerine denetim yapıldığını bildirdi. Toplamda 132 okul servis araç ve sürücüsü kontrol edildiğini açıklayan İl Emniyet Müdürü KARATAŞ,  eksikliği bulunan 11 araç sürücüsüne 3.162 TL Trafik cezası uygulandığını belirtti. Öğrencilerin can güvenliğinin birinci öncelikleri olduğunu belirten KARATAŞ, Okul servis araç ve sürücüleri üzerine denetimlerin etkin ve sürekli bir şekilde devam edeceğini vurguladı.

(Kaynak: Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Basın Bürosu)

image_print

HABERLER