GÜMÜŞHANE’DE TERÖRÜ ONBİNLER LANETLENDİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE TERÖRÜ ONBİNLER LANETLENDİ

Giriş Tarihi: 12 Aralık 2016 - 21:53

Son Güncelleme: 12 Aralık 2016 - 21:53

10 Aralık 2016 Cumartesi günü İstanbul’da PKK’lı teröristler tarafından çevik kuvvet polislerimize yönelik olarak düzenlenen, 36’sı polis olmak üzere 44 vatandaşımızın şehit olmasına ve 150’yi aşkın vatandaşımızın da yaralanmasına neden olan hain terör saldırısı, Gümüşhane’de 10 bin kişinin katıldığı yürüyüşle lanetlenerek kınandı.

12 Aralık 2016 Pazartesi günü, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası koordinasyonunda Gümüşhane’deki tüm siyasi partiler, dernekler, kurumlar, üniversite, vakıflar, meslek kuruluşları, kurum ve kuruluşların ortak düzenledikleri yürüyüş saat 15.00 de “Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü” önünde saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunması ile başlayıp Cumhuriyet ve Atatürk Caddesi güzergâhlarını takip ettikten sonra İl Emniyet Müdürlüğü önünde sona erdi.

İl Emniyet Müdürlüğü önündeki törende organizasyon Başkanı GTSO Başkanı İsmail Akçay tarafından Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Orhan Kar ve iki polis memuruna çiçek takdim edildi.

GTSO Başkanı İsmail Akçay, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar’a Türk bayrağı sunduktan sonra Kur’an-ı Kerim tilavet edildi.

GTSO Başkanı İsmail Akçay; tüm Gümüşhaneliler adına bir bildiri okudu. Başkan Akçay; okuduğu bildiride terör odaklarına ve onların destekçilerine çok sert göndermeler yaparak; “Bu it sürüleri döktükleri kanda boğulacaklardır. Gümüşhane’de yaşayan bütün vatandaşlar olarak;  bu tür hain eylemlere asla geçit vermeyeceğiz. Türk milleti olarak bayrağımızı, vatanımızı, milletimizi canı pahasına savunan güvenlik güçlerimizin her zaman yanlarında olacağımızı bütün dünya duysun.” dedi.

Geçmişte defalarca canlı bomba eylemlerine girişen ve masum insanları katleden PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi kanlı terör örgütleri ve adı her ne olursa olsun uzantılarının gerekli cevabı misliyle alacaklarını, Türk Milletinin güçlü iradesi altında ezilerek yaptıklarına pişman olacaklarını dile getiren İsmail Akçay, “Milletimizin ayranı kabarmış, bıçak kemiğe dayanmıştır. Devletimiz ve emniyet güçlerimiz gerekeni yapacaklardır. Bizler de Gümüşhane olarak devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu buradan hep beraber haykırıyoruz. 15 Temmuz darbesini mezara gömdüğümüz gibi, bütün teröristleri de mezara gömeceğiz. Bütün dünya duysun! Yüce Mevla şahit olsun ki bu bayrak inmeyecek, bu ezan dinmeyecek.  Bütün dünya bunu böyle bilsin. Yüce milletimizin başı sağolsun.” diye konuştu.

GTSO Başkanı İsmail Akçay’ın ardından; Gümüşhane Valisi Okay Memiş bir konuşma yaparak; İstanbul’da yaşanan terör olayında en erken bu derece tepki veren illerin başında Gümüşhane’nin geldiğini hatırlattı. Ve Şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak ne yazık ki bu terör örgütleriyle adı konulmamış bir taşeron savaşı içerisindeyiz. Biz 81 il içerisinde bu terör saldırısını ilk duyarak tepki gösteren bir iliz. Bu mücadelede devletimizin yanında olduğunuzu gösterdiğiniz için sizlere teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dünyadaki en büyük terör örgütleriyle mücadele verdiğinin altını çizen Sayın Valimiz, “Kanlı PKK terör örgütüyle, eli kanlı DHKP-C’si ile FETÖ’süyle, İŞİD’i ile DEAŞ’ı ile belki de dünyadaki en kanlı terör örgütleriyle devletimiz aziz milletimizle beraber büyük bir mücadele örneği göstermektedir. Biz, bir ölürüz bin diriliriz. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Sayın Başbakanımız ve hükümetimizin açıkladığı gibi terörle mücadelede eskisiyle mukayese edildiğinde daha aktif bir mücadele dönemi başlamıştır.” dedi.

Terör örgütleri ne kadar çırpınırlarsa çırpınsınlar fayda etmeyeceğini vurgulayan Vali Okay Memiş; “Bu mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz ve asla taviz vermeyeceğiz. Biz, devlet olarak hukuk içerisinde hareket edeceğiz. Devlet, hukuk içerisinde kalarak bu mücadeleyi sizin desteğinizle sonuna kadar yürütecek ve Allah’ın izniyle başarılı olacaktır. Bizim kentimiz, Gümüşhane’miz ülkemizin en asayişli, en huzurlu kentlerinden birisidir. Türkiye’de ilk üç ilden birisiyiz. Biz bunu sadece burada görev yapan değerli polis memuru arkadaşlarımızla, İl Jandarma Komutanlığındaki değerli personeliyle tesis etmiyoruz. Eğer biz Türkiye’nin en güvenli, en huzurlu illerinden birisiysek, bunu siz değerli hemşerilerimizle gerçekleştiriyoruz. Hepinizden Allah razı olsun. Bugün Gümüşhane’nin asaletine yakışır bir şekilde düzenlenen yürüyüş için hepinize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından tören, İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından yaptırılan duayla son buldu.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

image_print

HABERLER