GÜMÜŞHANE’DE TURİZM SİVİLLEŞİYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE TURİZM SİVİLLEŞİYOR

Giriş Tarihi: 21 Eylül 2017 - 14:11

Son Güncelleme: 21 Eylül 2017 - 14:16

*ÖZDENOĞLU VE BALYEMEZ KONAKLARI SATILIYOR

Gümüşhane merkez ilçede bulunan tarihi ve turistik Özdenoğlu ve Balyemez konakları satışa çıkarıldı.

Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan ve Gümüşhane’nin en aktif turizm işletmelerinin yer aldığı iki tarihi konak satışa çıktı. Satıştan elde edilecek gelirlerle yeni turizm yatırımlarının yapılacağı açıklandı.

İl Genel Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda İl Encümeni tarafından ihale edilecek olan konaklarla ilgili ilan yerel ve ulusal gazetelerde yayımlanırken, kurumun yaptığı değerlendirmeler ve diğer kurum görüş ve ekspertizleri sonucunda Karşıyaka Mahallesinde bulunan Özdenoğlu Konağı ve bahçesi için 2 milyon 392 bin 475 TL, Özcan Mahallesinde bulunan Balyemez Konağı ve bahçesi için 7 milyon 538 bin 265 TL muhammen bedel belirlendi.

İhalesi 3 Ekim tarihinde saat 14.00’da İl Genel Meclisi binası İl Encümeni Toplantı salonunda yapılacak satış 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35.a maddesine göre göre kapalı teklif usulüyle gerçekleştirilecek.

 *Konaklar aynı adda kalacak, Koruma Kurulundan izin alınmadan çivi çakılamayacak

Halen aktif olarak il turizmine hizmet veren her iki konağa yerel ve ulusal markaların da ilgi gösterdiği öğrenilirken, her iki konak ve bahçesi de “Taşınmaz Kültür Varlığı” olarak tescilli olduğu için hiçbir şekilde Kültür Varlıkları Koruma Kurulundan ve ilgili Belediye’den izin alınmadan taşınmaza müdahale edilemeyecek, konakların ismi de değiştirilemeyecek.

Konakların satışıyla kesinlikle kar elde etmeyi düşünmediklerini ifade eden Gümüşhane Valisi Okay Memiş, özele geçecek konakların daha iyi hizmet vermesinin sağlanacağını, ayrıca satıştan elde edilecek kaynağın da turizme yönelik vizyon projeler ve şehrin ihtiyacı olan aynı konseptteki projelerde kullanılacağını belirtti.

(Kaynak: Gümüşhane İl Özel İdaresi Basın Birimi)

 

image_print

HABERLER