GÜMÜŞHANE’DEN İKİ OKUL TÜBİTAK YARIŞMASI'NDA ERZURUM'DA TARİH YAZDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DEN İKİ OKUL TÜBİTAK YARIŞMASI’NDA ERZURUM’DA TARİH YAZDI

Giriş Tarihi: 03 Nisan 2017 - 15:17

Son Güncelleme: 03 Nisan 2017 - 15:18

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 27-30 Mart 2017 tarihlerinde Erzurum’da düzenlenen 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasında Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi ile Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi bölge birincisi oldular.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen proje yarışmasında, ortaöğretim öğrencilerinin hazırladığı 2 bin 372 proje arasından ön elemeyi geçerek bölge finaline katılmaya hak kazanan 100 projenin, sergi açılışı Erzurum’da yapıldı.

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, Erzurum bölgesine bağlı 10 ilden 175 öğrencinin 12 alanda hazırladığı projeler sergilendi.

Yarışmada “Teknolojik Tasarım” alanında “Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi” öğrencisi Elif Akçay, öğretmeni Deniz Güngör’ün danışmanlığında “Optik Araçlarda Görüntüyü Netleştirmeyi; Mercek Sistemleri Kullanmak Yerine, İnsan Gözünün Çalışmasını Taklit Ederek Gerçekleştirme” adlı projesi ile bölge birincisi olurken, “Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi”öğrencileri Egemen Kaçıran ve İpek Zent, Öğretmenleri Mehmet Şah Çelik danışmanlığında “Biyoloji Dalında”; “Maden Pasalı  Alanlarının Karahindiba Civan perçemi ve Yayla Çiçeği bitkileri  ile ıslahı” adlı proje ile bölge birincisi oldu.

Başta Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere, her iki okulumuzu ve öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

fenl

bilsem-2

image_print

HABERLER