GÜMÜŞHANELİ BAŞBAKAN YARDIMCIMIZ FİKRİ IŞIK'A ŞİRAN'DA BÜYÜK İLGİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANELİ BAŞBAKAN YARDIMCIMIZ FİKRİ IŞIK’A ŞİRAN’DA BÜYÜK İLGİ

Giriş Tarihi: 29 Temmuz 2017 - 23:36

Son Güncelleme: 29 Temmuz 2017 - 23:41

8. Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali’nin ve Şiran Belediye Hizmet Binası’nın açılışı ile yeni otogar, oto galeri dükkanları ve konaklama evinin temel atma töreni, Başbakan Yardımcısı Gümüşhaneli hemşehrimiz Fikri Işık’ın katılımıyla 29 Temmuz 2017 Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Açılışı gerçekleştirilen yeni hizmet binasının önündeki alanda gerçekleştirilen törene, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekillimiz  Cihan Pektaş, 25. Dönem Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir ve Gümüşhane Milletvekilimiz Cihan Pektaş’ın selamlama konuşmalarının ardından yaptığı konuşmada, Gümüşhane’nin son 14 yılda 7 milyar TL maliyetle gerçekleşen yatırımlar sayesinde adeta gelecek vaat etmekte olduğunu dile getiren Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Şiran’ın en önemli turizm değeri olan Tomara Şelalesi Tabiat Parkı’nda yardımcı bina, tesis ve alan düzenleme işleri için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 3.5 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirildiğini kaydetti.

Törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden birisi olma noktasına geleceğinin altını çizen Başbakan Yardımcımız Fikri Işık ise: “2019 yılı Türkiye için inşallah yeni bir sıçrama döneminin başlangıcı olacak. Buna yürekten inanıyorum. Yeter ki biz Türkiye’nin istikrarının korunması noktasında üzerimize düşeni yapalım. Bu yeni hamle dönemiyle birlikte Türkiye dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden birisi olma noktasına gelecek.” dedi.

Türkiye’de artık İMF’nin adının anılmadığını belirten Başbakan Yardımcımız Fikri Işık: “Türkiye’yi her geçen gün, her geçen ay, her geçen yıl büyütmeye devam ediyoruz. Son 15 yılda Türkiye inanılmaz bir gelişme ve büyüme ortaya koydu. 15 yıl önce İMF’nin 3 kuruşuna muhtaç olan bu ülkede artık İMF’nin adını duymaz olduk. Artık uluslararası kuruluşlarla ilgili bir haber olursa Türkiye’de İMF gündeme geliyor. Atık İMF’nin 3 kuruşu gelmezse memurun, emeklinin maaşının ödenemediği Türkiye çok çok gerilerde kaldı. Hayatın her alanında 15 yıldır daha iyiye daha güzele gidiyoruz. Eğitim, sağlık, ulaşım alanında o kadar yoğun ve o kadar güzel ciddi çalışmalar var ki, bunları geçmişle kıyaslamak dahi mümkün değil. Türkiye elbette bunların daha iyisine layık. Ancak Türkiye son 30-40 yıl özellikle siyasetin parçalanmasından dolayı çok zaman kaybetti, çok ağır bedeller ödedi.” dedi.

Konuşmasında terörle mücadeleye de değinen Başbakan Yardımcımız Fikri Işık: “Bütün dünya büyük bir gayretle kalkınırken, Türkiye maalesef terör, anarşi ve kardeş kavgası gibi asla bu milletin tarihine ve birikimine yakışmayan problemlerle uğraştı. Halen daha terörle mücadele ediyoruz, bir takım sorun ve sıkıntılarla uğraşıyoruz. Ama Allah’a hamdolsun bu Türkiye’nin yönetemediği problemler değil artık. Bugün Güney Doğu’da yoğun bir şekilde terörle mücadele yapıyoruz. Ama dünden farklı olarak terörle mücadele ederken aynı zamanda terörden dolayı kalkınamayan bölgenin de kalkınması için aynı mücadeleyi sürdürüyoruz. Terörden dolayı okuyamayan, öğretmene kavuşamamış bölge insanının çocuklarının en iyi eğitimi alabilmesi için de büyük bir gayret gösteriyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından açılış ve temel atma kurdelesini protokol üyeleriyle birlikte kesen Başbakan Yardımcımız  Fikri Işık, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak’ı yeni makamında ziyaret ettikten sonra, ‘Osmanlı Arşivlerinde Şiran’ isimli sergiyi gezdi.

(Haber Kaynağı : Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

image_print

HABERLER