GÜMÜŞHANELİ EMEKLİ EĞİTİMCİ YUSUF SADIK’TAN GENÇLERE MÜZİK TAVSİYESİ VE MÜZİK ZİYAFETİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANELİ EMEKLİ EĞİTİMCİ YUSUF SADIK’TAN GENÇLERE MÜZİK TAVSİYESİ VE MÜZİK ZİYAFETİ

Giriş Tarihi: 25 Mayıs 2017 - 20:55

Son Güncelleme: 25 Mayıs 2017 - 20:52

Gümüşhane’nin sevilen simalarından Emekli Milli Eğitim Müdürü Gazeteci – Yazar Yusuf Sadık, ilerleyen yaşına rağmen müzikle ilgilenmeye devam ediyor.

Bağlama, kemence, ud, kabak kemani, sipsi  gibi müzik aletlerini  profesyonel olarak kullanan  79 yaşındaki Yusuf Hoca evindeki müzik aletlerini de gözü gibi koruyor.

Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziğine karşı özel bir ilgisi olan Emekli Eğitimci Sadık, yaklaşık olarak  Türk Halk Müziğinden 450, Türk Sanat Müziğinden ise 350 eseri çalıp söylüyor.

Eğitimci  Gazeteci – yazar  Yusuf Sadık’ın müzikle ilgili gençlere tavsiyesi de şöyle: “sanat alanında her gencimizin başta müzik olmak üzere  sanat ve spor alanında ek bir uğraşlarının olmasını şiddetle tavsiye ediyorum. Kitap okumak, sanatla uğraşmak  ve spor yapmak insanları hem kötü alışkanlıklardan korur, hem de kendilerine olan güvenlerini artırır.”

Gazeteci – Yazar Yusuf Sadık, gençlere örnek olması için, 25 Mayıs 2017 Perşembe günü de ud eşliğinde bir demet müzik icra etti.

 

image_print

HABERLER