GÜMÜŞHANELİ MUHTAR TÜRKİYE TURİZM TARİHİNDE BİR İLKİ BAŞARDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANELİ MUHTAR TÜRKİYE TURİZM TARİHİNDE BİR İLKİ BAŞARDI

Giriş Tarihi: 14 Ağustos 2018 - 18:06

Son Güncelleme: 14 Ağustos 2018 - 18:11

Gümüşhane’nin merkez Geçit Köyü Muhtarı  Hayri Osmanoğlu (42), Türkiye’de bir ilki başararak köylülerini toplu olarak turizm gezisine götürdü.

Muhtar  Hayri Osmanoğlu, gurbetten Geçit köyüne gelen yaklaşık 60 köylüsü için önce Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’den bir otobüs aldı. Daha sonra da köylüsü iki vatandaşın sponsorluğunda iki ayrı minibüs de kiralayarak üç ayrı vasıta ile 13 Yaşından 80 yaşına kadar her yaştan çocuk, kadın, erkek  60 köylüsünü 12 Ağustos 2018 Pazar günü Gümüşhane’nin önemli turizm merkezlerinden olan tarihi Süleymaniye  mahallesi, Karaca mağarası ve Torul kalesi cam seyir terasına götürerek gezdirdi.

Gümüşhane’nin kültür ve turizm güzelliklerini köylülerine gösteren Muhtar Hayri Osmanoğlu, gezi sonunda köylülerine Torul ilçesinde bir de toplu yemek ikram etti.

Üç dönemdir Geçit Köyü muhtarlığı yapan Hayri Osmanoğlu,  yaptığı bu örnek çalışmayla Türkiye’de bir ilke imza atarak tüm köylülerini turizm gezisine götüren ilk muhtar olma unvanını kazanmış oldu.

Yaptığı bu örnek çalışmayla köylülerinin büyük takdirini kazanan  Geçit Köyü Muhtarı Hayri Osmanoğlu gezi ile ilgili şunları söyledi: “Gümüşhanemizde pek çok tarihi ve turistik gezip görülecek yerlerimiz var. Bu güzellikleri  gurbette yaşayan köylülerim de görsün istedim.  Köyde anons yaptırarak geziyi vatandaşlarıma duyurdum. Sağolsun köylülerimin neredeyse tamamı bu geziye iştirak ettiler. Köylülerimden çoğu Süleymaniye tarihi kentini ve Torul kalesi cam seyir terasını hiç görmemişti. Bazıları ise Karaca mağarasına gitmişti ama, çoğunluğu girmemişti. Gezimiz çok güzel oldu.  Köylülerimiz özellikle toplu geziden çok mutlu oldular. Gezimize otobüs tahsis eden Gümüşhane Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen’e ve iki ayrı minübüsün sponsorluğunu üstlenen Sayın Sektör inşaat ve Sayın İdris Soylu’ya da teşekkür ediyorum. Bütün köy muhtarlarımıza da benzer gezileri köylüleri için yapmalarını tavsiye ediyorum. Artık köy muhtarları olarak “sosyal muhtarlık” dönemine geçmemiz gerekiyor. Gezilerimiz inşallah bundan sonra da devam edecek” dedi.

 

 

 

 

image_print

HABERLER