GÜMÜŞHANE’NİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 99. YILDÖNÜMÜ TÖRENLERLE KUTLANDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’NİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 99. YILDÖNÜMÜ TÖRENLERLE KUTLANDI

Giriş Tarihi: 15 Şubat 2017 - 15:23

Son Güncelleme: 15 Şubat 2017 - 15:23

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünü Atatürk Anıtı önü ve 15 Temmuz Zafer Meydanı’nda düzenlenen törenlerle kutlandı.

Törenlere, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Vali Yardımcısı Murat Kahraman, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Dr. Yarbay Semih Bulut, İl Emniyet Müdür Vekili İsmail Aşkınoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, CHP İl Başkanı Bedri Ağaç, gazilerimiz, askeri ve mülki erkân, öğrencilerimiz, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Atatürk Anıtı önünde çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan Kurtuluş Bayramı töreni, Belediye Başkanı Ercan Çimen’in Anıt Şeref Defterine yazdığı mesajın okunmasıyla sona erdi.

Atatürk Anıtı önündeki programın ardından 15 Temmuz Zafer Meydanı’nda devam eden törende, gazilerimiz tarafından, Vali Okay Memiş’e “Türk Bayrağı”, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Dr. Yarbay Semih Bulut’a “Kurtarılmış Yurt Toprağı” hediye edilmesi ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’e “Şehir Anahtarı”nın verilmesinin ardından, Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Çimen ve İl Jandarma Alay Komutan Vekili Dr. Yarbay Semih Bulut tarafından gazilerimize buket takdim edildi.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Bugün 15 Şubat… Bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan, işgalci güçlere ve onların iş birlikçilerine unutamayacakları bir ders verdiğimiz gündür. Bugün!.. Gümüşhane’mizin gurur günüdür. Bugün!.. Gümüşhane’mizin Bayramıdır. Hepimize kutlu olsun.

Öncelikle bizler için en büyük fedakarlığı göstererek Fırat Kalkanı operasyonunda, terörle mücadelede, 15 Temmuz Hain FETÖ kalkışmasında canlarını feda eden aziz şehitlerimize Yüce Allahtan rahmet diliyor, gazilerimize minnetlerimizi sunuyorum.

Bundan 99 yıl önce Gümüşhane’mizde işgal eden düşman, milletimizin üstün MÜCADELESİ sayesinde bertaraf edilmiştir. Şu anda toprak diyerek bastığımız bu yerlerde, sayısız vatan evladımız Şehit olmuştur.

15 Şubat 1918 ve öncesinde yaşananlar bu toprakların kolay elde edilemeyeceğinin en açık kanıtıdır. Bu topraklarda yazılan kahramanlık destanını unutturmamak ve gelecek nesillere taşımak hepimizin görevidir.

Son zamanlarda milletimiz derin acılar yaşadı. Yıllardır ocaklarımıza ateş salan PKK ve benzeri terör örgütlerine bir de FETÖ eklendi. 15 Temmuz 2016 günü devletimize ve milletimize hain bir darbe girişiminde bulunuldu.

‘Girişim’ diyorum çünkü; bizim milletimiz öyle bir millet ki birliğine ve bütünlüğüne gelebilecek her hangi bir tehlike anında her an tetikte olduğunu o gün bir kez daha gösterdi. 99 yıl önce yedi düvele karşı, kahramanca mücadele eden ecdadın torunları bugün üç beş çapulcuya mı pabuç bırakacak?
Bizim milletimizin büyüklüğü işte şanlı geçmişinden gelir. Şanlı bayrağımızı bayrak yapmak için kan akıttık. Şanlı yurdumuzu vatan yapmak için, uğrunda sayısızız can verdik. Onun için Milli şairimiz Mehmet Akif’in İstiklal Marşımızdaki şu mısralarını yere basarken iyi düşünmeliyiz.

Bastığın yerleri «toprak! » diyerek geçme, tanı!

Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.

Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:

Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.

Evet!.. Hiçbir zaman dünyalarla bu cennet vatanı değiştirmedik. Değiştirmeyeceğiz!…Bunu herkes çok iyi bilsin!.

Kurtuluş Savaşımızda huduttan hududa koşarak can verme sırrına erenlerle, tarihin dilinden düşmeyecek bir destan yazan Mustafa Kemal Atatürk’ü; silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilerimize minnetlerimi sunarak konuşmama son verirken hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.” şeklinde konuştu.

Kutlama programına daha sonra, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanımız Sayın İsmail Kahraman, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ile bakanlarımızın ve milletvekillerimizin kutlama mesajlarının okunması, gazilerimizden Ali Gürcan Erkan’ın tüm gazilerimiz adına yaptığı konuşma, halk oyunları gösterisi ve 15 Şubat Kurtuluş Bayramı münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize ödüllerinin takdim edilmesiyle devam edildi.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik tarafından, 15 Şubat Kurtuluş Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimize ödüllerinin takdim edilmesinin ardından, yarışmada birinci olan şiir ve kompozisyonun okunmasıyla Atatürk Anıtı önü ve 15 Temmuz Zafer Meydanı’ndaki kutlama programı sona erdi.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği – 15 Şubat 2017)

dsc_3155

dsc_3160

dsc_3276

dsc_3180

dsc_3201

dsc_3214

dsc_3226

dsc_3263

dsc_3267

 

 

image_print

HABERLER