GÜMÜŞHANE’NİN YANGIN TEDBİRLERİ GÖZDEN GEÇİRİLMELİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’NİN YANGIN TEDBİRLERİ GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Giriş Tarihi: 30 Kasım 2016 - 21:46

Son Güncelleme: 30 Kasım 2016 - 21:50

29 Kasım 2016 Salı günü Adana’nın Aladağ İlçesi’nde 3 katlı bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında, 11’i kız öğrenci ve 1 görevli olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetti. 22 öğrenci de yaralandı.

Yangında hayatını kaybeden öğrenci ve vatandaşlarımıza Allah ‘tan rahmet, yaralı öğrencilerimize de Allah’tan acil şifa diliyoruz.

GÜMÜŞHANE BU OLAYDAN DERS ÇIKARMALI

Allah göstermesin; Adana’da yaşanan bu olay ülkemizin başka yerinde de Gümüşhanemizde de çıkabilirdi.

Eskiden beri öğrenci kenti olarak bilinen Gümüşhanemizde, son dönelerde açılan yurt, pansiyon ve apartların da bolluğu Gümüşhanemize bir zenginlik kattı.

Gümüşhanemizdeki öğrenci yurtları, pansiyonlar, okul binaları başta olmak üzere bütün kamu binalarının Adana olayı vesilesiyle çok geniş bir kontrolden geçirilmesi gerekir. Yangınla ilgili mevcut durumlar, yangın tüpleri, yangın merdivenleri, kalorifer sistemleri, elektrik sistemleri, bina tahliye sistemleri v.b. gözden geçirilerek sistemler güvenli hale getirilmelidir diye düşünüyoruz.

Gümüşhanemizin çok değerli yöneticilerinin de bu konuda zaten gerekli planlamaları düşündüklerini ve gerekli tedbirler için çalışmalar başlattıklarını tahmin ediyoruz.

 

image_print

HABERLER