İKTİDAR VE MUHALAFET İL BAŞKANLARININ DA KATILDIĞI GÜMÜŞHANE MADEN TOPLANTISINDA HERŞEY KONUŞULDU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

İKTİDAR VE MUHALAFET İL BAŞKANLARININ DA KATILDIĞI GÜMÜŞHANE MADEN TOPLANTISINDA HERŞEY KONUŞULDU

Giriş Tarihi: 08 Aralık 2016 - 0:01

Son Güncelleme: 08 Aralık 2016 - 0:01

Gümüşhane’de faaliyet gösteren maden işletmelerinin her açıdan değerlendirildiği istişare toplantısı, Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in başkanlığında gerçekleştirildi.

7 Aralık 2016 Çarşamba günü Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve yaklaşık üç buçuk saat süren toplantıya, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Şenol Turan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, CHP İl Başkanı Bedri Ağaç, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, kurum müdürleri, Mastra Altın, Yıldız Bakır, Gümüştaş Madencilik ve Aşkale Çimento işletmelerinin Genel Müdürleri ve müdürleri, GTSO Başkan İsmail Akçay, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir ve basın mensupları katıldı.

Gümüşhane’de bugüne kadar yapılmış olan en kapsamlı maden toplantısında her şey konuşuldu.

Vali Okay Memiş; yaptığı konuşmada geçtiğimiz ay Siirt ilinde meydana gelen maden kazasını gündeme getirerek, maden işletmelerinin gerekli önlemleri en üst seviyede almalarını istedi.

Vali Memiş; maden işletmelerinin insan sağlığına ve çevreye duyarlılıkta en üst hassasiyette olmalarını istedi.

Maden firmaları temsilcilerinin sunumları sonrası her maden firmasının çalışmalarını tahlil eden Vali Okay Memiş; özellikle ArzularKabaköy Beldesinde bulunan Aşkale Çimento firmasına ait tesislerden kaynaklı toz olayının çevreye verdiği kirliliği dile getirerek “bu toz olayının mutlaka önlenmesini istiyorum.” Dedi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen de yaptığı değerlendirmede; maden firmalarının sosyal sorumluluk kapsamında şehre kalıcı eserler bırakmasını istedi.

CHP İl Başkanı Bedri Ağaç yaptığı değerlendirmede çevreci bir yaklaşımın madencilikte esas olması gerektiğini belirterek, “Karaca mağarası çevresine maden firmalarının kesinlikle el atmasını ve bir çalışma yapmasını istemiyoruz. Diğer taraftan Maden firmalarına personel alımlarında siyasi kayırmacılık yapılmamalıdır.” Şeklinde konuştu.

MHP İl Başkanı Nadim Aydın yaptığı değerlendirme konuşmasında; insan sağlığına ve çevreye duyarlı bir anlayışın hakim olası gerektiğini belirttikten sonra,  maden firmalarının şehir merkezinde öğrenci yurdu yapmaları çağrısında bulundu.

AK Parti İl Başkanı Av. Celalettin Köse de yaptığı kısa değerlendirmede, Gümüşhaneli ihtiyacı olan vatandaşları istihdam eden maden firmalarına teşekkür ettikten sonra, AK Parti olarak maden firmalarında da diğer firmalarda da personel müracaatlarına ve işe alınmalarına siyasi müdahale olmasının kesinlikle söz konusu olamayacağını belirtti.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay yaptığı değerlendirmede insan sağlığına ve çevreye duyarlı ve Gümüşhanelilerin istihdam edileceği bir madencilik faaliyetini çok önemsediklerini belirterek, Gümüşhane’de çalışan maden firmalarının ihracat rakamlarının çok yüksek olmasına rağmen, bu firmalarını Gümüşhane’de vergi mükellefi olmamaları nedeniyle bu ihracat rakamlarının Gümüşhane’ye yansımadığını belirtip “mutlaka bu işi halletmez lazım. Buradan çıkan madenin ihracat rakamlarına Gümüşhane hesabına kayıt olmalıdır” dedi.

image_print

HABERLER