İŞİNİ İYİ YAPANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Gümüşhane Belediyesi öğrencilere bisiklet dağıtmaya başladığında bir köşe yazısı yazarak Belediye’nin ne kadar da güzel bir uygulama gerçekleştirdiğini ifade etmek istemiştim. İstemiştim ama yazdığım yazıyı hiçbir zaman yayımlamadım. Yanlış anlaşılmaktan, taraf olduğumun düşünülmesinden çekindim. Oysa geçtiğimiz hafta yazdığım yazımda ne kadar da vefasız olduğumuzdan bahsetmiştim. Ve geçen sürede düşündüm ki bu güzel uygulamasından dolayı Gümüşhane Belediyesine teşekkür etmeliyim. Bu uygulama sayesinde Belediye halka inmiş, çocuklara dokunmuş ve gerçekten insanların yanında olmuştur. Her uygulamada olduğu gibi bu uygulamada da çeşitli aksaklıklar çıksa bile yıllar geçtikçe bu uygulama daha da başarılı bir şekilde uygulanacaktır.

Bizlere düşen sadece beğenmediğimiz uygulamaları eleştirmek değil, onlara çözüm önerileri sunmak ve bunun yanında da beğendiğimiz uygulamalara karşı memnuniyetimizi dile getirmektir. Sadece Belediye için değil hemen hemen kamu kurumlarından ticari işletmelere kadar bütün ilişkili olduğumuz her şey ve hatta ailemizden arkadaşlarımıza kadar herkes için de bu geçerlidir. Çok sevdiğim atasözümüz “Arpa verilmeyen at kamçı zoruyla yürümez.” İle biraz da bu anlatılır. Daha güzel hizmet beklemek için yapılan güzellikleri de görmeli karşılığında memnuniyetimizi ifade etmeliyiz. Bunu yapmadan ve sadece eleştirerek bir şey elde edemeyiz.

Bir teşekkürü de Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü’ne yapmak istiyorum. Geçtiğimiz günlerde birçok kamu kurumunda trafik eğitimi verildi. İlk defa bu denli ciddi bir bilgilendirme çalışması yapıldığını düşünmeme sebep olan şey ise hemen hemen konuştuğum herkesle emniyet kemerinin kullanımı başta olmak üzere birçok trafik konusu ile ilgili bir sohbet konusunun açılmış olmasıdır. İnsanların ilk defa bu kadar bilinçli olduğunu fark ediyorum. Bunun yanında belediye önüne getirilen simülasyon ile de emniyet kemerinin önemi insanlara deneyimlendirilerek gösterilmiştir. Bu güzel çalışmalarından ötürü Emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyorum.

Bir kişi bir işi başarılı ve iyi bir şekilde yapmışsa genelde “yapacak tabi, zaten işi bu” gibi cümlelerle yapılan işi çok fazla büyütmemeyi tercih ederiz. Elbette yapacak ancak bu işi yaparken dışarıdan gelecek takdir cümleleri o işi bir sonraki sefer çok daha iyi yapmasını da sağlayacaktır.

Sizlerin de işini iyi yaptığını düşündüğünüz kişiler veya kurumlar varsa elektronik posta adresim kisisel@outlook.com’a yazarak buradan teşekkür edebilirsiniz.