İSMAİLAĞA CEMAATİ; “EVET” DİYECEKLERİNİ ve NEDENLERİNİ AÇIKLADI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

İSMAİLAĞA CEMAATİ; “EVET” DİYECEKLERİNİ ve NEDENLERİNİ AÇIKLADI

Giriş Tarihi: 23 Mart 2017 - 23:21

Son Güncelleme: 23 Mart 2017 - 23:21

Ülkemizin önde gelen tanınmış ve sevilen alimlerinden ve kanaat önderlerinden Mahmut Ustaosmanoğlu’nun (Mahmud Efendi)nin önderliğini yaptığı “İsmailağa Cemaati”, resmi WEB sitesinden 23 Mart 2017 Perşembe günü yaptığı yazılı açıklamada 16 Nisan Referandumuna “EVET” diyeceklerini açıkladı.

İSMAİLAĞA CEMAATİNİN AÇIKLAMASI ŞÖYLEDİR

**********

16 NİSAN 2017 HALKOYLAMASI HAKKINDA KAMUOYU DUYURUSU

“Yıllarca haçlı ruhu ve sömürgeci zihniyetin “Tek Millet” olarak küresel şer ittifakı hâlinde açıktan açığa hedef hâline getirdiği ülkemize karşı alçakça saldırıların, tuzakların ve algı operasyonlarının sonu gelmiyor.

Bu saldırıların görünen hedefi; ümmetin yegâne ümidi haline gelmiş Türkiye’miz olsa da hiç şüphesiz bilinmektedir ki nihaî hedef, bütün İslâm Dünyası ve ümmet birliğidir.

Geçmişte medeniyet müktesebâtımız ve rûh köklerimizle irtibatımızı koparmayı ve bizi kendi coğrafyamızda yabancılaştırmayı başaranlar, bu defa da Çanakkale Rûhu’nu kuşanmış azîz milletimizin direnişi, liderinin kararlılığı, Allah dostlarının ve bütün mü’minlerin duâ ve niyâzları neticesinde muvaffâk olamamışlardır.

İnkıtaa uğratılmış rûh ve mânâ yürüyüşümüzü, yeniden tarihî sorumluluk ve istikamette sürdürme ümit, imkân ve şartlarıyla karşı karşıya olduğumuzun şuûru içerisinde harekete memuruz.

16 Nisan’da yapacağımız tercihin, bir parti ve şahıs meselesi değil, bütün bir medeniyet, barış ve huzûr içinde bir Türkiye meselesi olduğunun farkında olmalıyız.

16 Nisan günü sadece Ülkemiz için değil, ümidini yeni Türkiye rûhuna bağlamış ümmet birliği için de tarihî bir gün olacaktır inşâAllâh.

Her zaman olduğu gibi cemaatimiz, Efendi Hazretlerimizin (Kuddise Sirruhû) rehberliğinde Allah’ın (Celle Celâluhû) rızâsından ve İ‘lâ-yi Kelimetullah’tan başka gayesi ve davası olmayan sorumluluk anlayışıyla hareket edecek; Hak ve Hakikat yolunda, ilim, irfan ve hikmet yolculuğunu sürdürecektir.

Ümmetin birlik ve selâmeti ile bu yolun yolcusu olanların muvaffâkiyetlerine duâ ediyor, Mevlâ’mızdan Ülkemiz ve bütün İslâm dünyası için sulh ve salaha vesile olması niyâzıyla 16 Nisan’da “EVET!” diyoruz.”

İSMAİLAĞA CAMİİ İLİM VE HİZMET VAKFI

**********

 (Kaynak: https://www.ismailaga.org.tr )

 

image_print

HABERLER