İSTİKLAL, İSTİKBAL, İSTİKRAR İÇİN REFERANDUMDA “EVET” - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

İSTİKLAL, İSTİKBAL, İSTİKRAR İÇİN REFERANDUMDA “EVET”

Giriş Tarihi: 31 Mart 2017 - 15:26

Son Güncelleme: 31 Mart 2017 - 15:27

MURAT İPEK YAZDI

16 Nisan’da oylanacak olan referanduma 16 gün kalırken bu zaman zarfı içerisinde artık karasızlar da yavaş yavaş kararını şekillendirmiş durumda.

Milletimizin 16 nisanda vereceği evet ya da hayır kararı şimdiden milletimize ülkemize ve Ümmet-i Muhammed’e hayırlı olsun.

Önceki yazılarımda parlamenter sistemi, başkanlık sistemini ve getirilmek istenilen yeni sistemi artısıyla eksisiyle anlatmaya çalışmıştım. Ardından kısaca, değiştirilmek istenilen 18 anayasa maddesini de açıkladım. Artık karar aziz milletimizde.

Öncelikle belirtmek isterim ki benim kararım ve oyum EVET. Neden evet dediğime geçmeden önce kimlerin hayır dediğini ve neden hayır dediklerini anlatmak istiyorum.

Hayır diyenleri ikiye ayırmak gerekiyor birincisi yurt içinde yaşayan ve kendilerince hayırı temellendiren bu ülke evladı ve vatandaşları. ikincisi ise gerek ülke içerisinde bir şekilde yer alan gerekse yurtdışında yaşayan terör grupları, terörü ve teröristi destekleyen devletçikler ve devletler.

Bahsettiğim grupların, ülkelerin tavrını kararını anlıyorum. Özetle içeride istikrarı birliği yakalamış ve ayağa kalkmış, bölgesinde güç, dünya siyasetinde söz sahibi olmuş; mazlumlara ümit, zalime korku veren süper bir güç Türkiye istemiyorlar lakin ülkem vatandaşlarını anlamakta zorlanıyorum. Neye hayır diyorlar neden hayır diyorlar açıkcası  çoğu bunu bilmiyor ya da öğrenmek istemiyorlar. Bu düşünceye sahip büyüklerime ve küçüklerime tavsiyem şu ki: “Bırakın 18 maddeyi bir tarafa hiç okumayın hatta hiç düşünmeyin bile.”

* Terör örgütleri PKK, DHKPC, FETÖ, PJAK hayır diyor mu?

* Avrupa ALMANYA, HOLLANDA, İSVİÇRE, BELÇİKA hayır diyor mu?

* ABD hayır diyor mu?

* İSRAİL hayır diyor mu?

* HDP hayır diyor mu?

O halde bütün bu şer odakları hayır diyorsa ki bunların bu ülkenin hayrına bir görüşü savunmayacaklarına göre bunların aksine bizlerin hiç düşünmeden EVET demesi gerekmez mi?

Ülkemizdeki sistem değişikliğinin ne olduğundan ya da ne olacağından Avrupa’ya, terör örgütlerine ne! Yukarıda da belirttiğim gibi amaç başka, amaç kendi kabuğu içersinde yaşaması gereken bir Türkiye güçlenmesi kendileri açısından tehlikeli olan bir Türkiye’yi istememek… ve bunu Avrupalısı, Amerikalısı, israili, terör örgütleri istemiyor bunun için hayırı destekliyor, bunun için ellerinden gelen desteği veriyorlar.

Bütün bu şer ittifakına inşallah 16 nisanda güçlü bir “EVET” oyuyla gereken dersi, cevabı vermiş olacağız. Evet, oylarımızın rengi evet olmalı hem bu Türkiye düşmanlarına karşı evet olmalı hem de kendi geleceğimiz açısından evet olmalı.

İSTİKLAL İÇİN EVET

* Ülke içindeki ve dışındaki terör sevici ve destekleyici devletlere ve onların maşası bütün terör örgütlerine tokat atmak için EVET.

* Yönetimde tam kontrol sağlanıp FETÖ, PKK ve DEAŞ terör örgütleriyle en etkin mücadelenin verilmesi için EVET.

* Milletin kafasını karıştırmak için “Erdoğan tek adam olacak, Türkiye diktatörlüğe gidiyor, parti devleti kuruluyor” diyen algı operatörlerini susturmak için EVET.

* Türkiye’yi kutuplaştırmak isteyenlerin, Türk-Kürt, Sünni-Alevi, laik-dindar çatışması isteyenlerin heveslerini bitirmek için EVET.

* Vesayet sistemine son vermek için EVET.

* Emperyalist batıya, siyonist israile ders vermek için EVET.

İSTİKBAL İÇİN EVET

* Türkiye nüfusunun en büyük dilimi 15-19 yaş arası 7 milyondan fazla gencin, siyasette önünün açılması adına 18 yaşındakilere de seçilme hakkını verilmesi için EVET.

* Gelişmiş, güçlü bir ekonomiye sahip olmak için EVET.

* AK iktidarında başlayan okullar, yollar, köprüler gibi vs. devasa hizmetlerin devamı için EVET.

* Dünyada saygınlığı artan ve söz sahibi bir ülke konumuna gelmek için EVET.

* Çağı yakalamak için EVET.

* 600 yıl süper güç olmuş milletimizin şanlı tarihinin tekrarı için EVET.

İSTİKRAR İÇİN EVET

* Siyasi istikrak için EVET.

* Darbelere son vermek için EVET.

* Demokrasinin teminat altına alınması, milletin himayesine verilmesi için EVET.

* Koalisyonların, kargaşaların, belirsizliklerin, pazarlıkların son bulması için EVET.

* Halkın kendi kendini doğrudan yönetmesi için EVET.

* Yürütmenin tek elde toplanması, hızlı kararlarla hızlı eylemler için EVET.

* Türkiye’nin yönetimini, 367 gibi hukuk katillerinden kurtarmak, yargının tarafsızlığını ve bağımsızlığını korumak için EVET.

Son olarak 16 nisanda yapılacak olan anayasa değişikliği referandum sonucuna dair tahminimi söylemek istiyorum. Gönlüm çok yüksek oranlarda EVET çıkmasından yana lakin gerçekçi olmak gerekirse İnşallah Türkiye genelinde % 60-65 arasında, her seçimde rekor kıran memleketim Gümüşhane’mde ise % 85-90 EVET oy oranı ile birinci çıkacağına inanıyorum.

 Hoşçakalın.

 

image_print

HABERLER