İTALYA’DA MİLYONLARCA KİŞİ FAKİRLİK ÇEKİYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

İTALYA’DA MİLYONLARCA KİŞİ FAKİRLİK ÇEKİYOR

Giriş Tarihi: 28 Ağustos 2018 - 14:35

Son Güncelleme: 28 Ağustos 2018 - 14:35

Kelimelerin büyülü dünyası gören, duyan, anlayan ve bilen için ne derin bir deryadır. Bu deryada kaybolmak ise en sevdiğim uğraşımdır. Bugün benimle böyle bir yolculuğa çıkmaya ne dersin sevgili okur?

Bugünün kelimesi: Empati.

Sence ne demek empati? Nazan Bekiroğlu’ nun “Kelime Defteri” ni okuyana kadar benim için empati karşımızdaki kişiyi anlamaktan ibaretti. Ancak empatiyi çok değerli öğretmenim Nazan Bekiroğlu ruhuma dokunan bir tanımla “İnsan olmanın ilk şartı. İnsan kendini başkasının, dahası kurdun kuşun, börtü böceğin, kırık dalın yerine koyabiliyorsa insandır.” şeklinde tanımlıyor.

Bu tanımı okur okumaz bütün canlıları aklımdan geçiriyorum. İşkence çeken insanlarla başlıyor yolculuğum, sevdiğini kaybedenler, aşk acısı çekenler, yolunu kaybedenler, yoldan çıkanlar… sonra sokaklarda taşlanan köpekleri düşünüyorum, kovalanan kedileri, ana yollarda can veren hayvanları, bir avcının kurşunundan kaçamayan keklikleri, en çok da yıllarca kölelik yaptıktan sonra bir gün ayağı kırıldı diye sahibinin gözlerine başına gelecekleri anlar gibi bakarken vurulan atları…

Empati yapacak o kadar çok şey var ki sevgili okur, bunlar bir anda aklıma gelenler peki senin aklına gelenler neler?

Ancak dünya olarak empati kelimesini anlamak için daha çok yolumuzun olduğunu İtalya İçişleri Bakanı Salvini hemen hatırlatıyor. Aylan bebeğin acısı içimizde derin bir yerde dururken, Akdeniz’de kurtarılarak bir İtalyan gemisine alınan 190 göçmenin yaşadıkları sıkıntılardan sonra açlık grevine başlamaları üzerine İçişleri Bakanı Salvini bir sosyal medya mesajı paylaşır: “İstediklerini yapsınlar. İtalya’ da milyonlarca kişi fakirlik çekiyor. Benim için önce İtalyanlar geliyor.”!!!!!

image_print

HABERLER