KADIRGA, KAZIKBELİ, KÖSE ŞENLİKLERİNDEN GÖRÜNTÜLER - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

KADIRGA, KAZIKBELİ, KÖSE ŞENLİKLERİNDEN GÖRÜNTÜLER

Giriş Tarihi: 23 Temmuz 2017 - 21:13

Son Güncelleme: 23 Temmuz 2017 - 21:15

KADIRGA YAYLA ŞENLİĞİ

Kürtün ilçemize bağlı Kadırga Yaylası’nda 21 Temmuz 2017 Cuma günü düzenlenen geleneksel yayla şenliği, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, Köse Kaymakamı Mustafa Duruk, Torul Kaymakamı Mustafa Karali, Şalpazarı Kaymakamı Murat Beşikçi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya ile Gümüşhane ve çevre illerden gelen yaklaşık 30 bin vatandaşımızın katılımıyla gerçekleştirildi.

Yayla şenliğinin, tarihî Kadırga Açık Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından gerçekleştirilen açılış programında bir konuşma yapan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, yaylara sahip çıkılması noktasında gayret gösterdiklerini belirterek, “Yaylalarda yapılan etkinlikler insanların buluşması ve geleneklerinin yaşatılması adına önem arz ediyor.” dedi.

Bölgede yatırım çalışmalarının devam ettiğine dikkati çeken Vali Okay Memiş: “Devletimiz, hükümetimiz Trabzon ile Gümüşhane arasında dünyanın en uzun ikinci tünelini yapıyor. Bu hizmetlerde emeği olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, bakanlarımıza ve diğer ilgililere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmasında, geçtiğimiz yıl Kadırga Yayla Şenliği’nin yapıldığı gün gerçekleşen darbe girişimi sürecine de değinen Vali Okay Mememiş: “Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve aziz Türk milletinin sayesinde darbeye karşı durduk, geri püskürttük. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

KAZIKBELİ YAYLA ŞENLİĞİ

Kürtün ilçemize bağlı Kazıkbeli Yaylası’nda 23 Temmuz 2017 Pazar günü düzenlenen geleneksel yayla şenliği, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri  Ahmet Gündoğdu, Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, İstanbul Milletvekili  Hasan Turan, Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, kurum müdürleri ve davetlilerin yanı sıra çevre il, ilçe ve köylerden gelen çok sayıda vatandaşımızın katılımıyla gerçekleştirildi.

Şenlikte yaptığı konuşmada yaylaların Karadeniz kültürünün önemli varlıkları olduğunun altını çizen Vali Okay Memiş: “Yaylalarımızın bir hukuki statüsü var. Buralara çok daha fazla hizmet götürmek durumundayız. En azından yollarını yapmak durumundayız. Yukarı Kürtün Grup Yolu dediğimiz yaklaşık 45 kilometrelik yolun karayolları ağına alınması için Milletvekillerimiz ile yoğun gayret içerisindeyiz. Mevcut haliyle ‘yeşil yol’ kapsamında bir yolumuz. Standardını yükseltmek istiyoruz. Hem İl Özel İdaresi’nden hem de merkezi idareden aktarılan kaynaklarla bir kısmını beton yol yaptık, kalanı da inşallah bitirmeye çalışıyoruz. Kazıkbeli Yaylası’ndan, Tilkicek, Beytarla ve Sapmaz köylerine kadar olan yolun betonlaması işi için bu yıl içinde çalışmalarımız olacak. Obalarımızın yollarını da daha yüksek standarda çıkartacağız. Yine Kürtün-Tirebolu yolunun proje çalışmaları da başladı.” dedi.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

 

KÖSE ŞENLİĞİ

Köse Kaymakamlığı ve Köse Belediyesi tarafından organize edilen 15. Köse Dağı Kültür ve Sanat Şenliği  21 Temmuz 2017 Cuma günü gerçekleştirildi.

Köse 15 Temmuz Meydanı’nda düzenlenen şenliğe Gümüşhane Valisi Okay Memiş,   Köse Kaymakamı Mustafa Duruk, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, kurum müdürleri ve çok sayıda hemşehrimiz katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan şenlik, halkoyunları gösterileri, mahalli sanatçılar, Sait Uçar ve Zeynep Başkan konseriyle devam etti.

Şenlikte, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün ve Köse Kaymakamı Mustafa Duruk’un selamlama konuşmalarının ardından yaptığı konuşmada, Gümüşhane’nin geleceğe emin adımlarla ilerlediğini dile getiren Vali Okay Memiş: “Çok çalışkan, genç ve dinamik kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, il müdürlerimiz ve bizleri her açıdan destekleyen Sayın Milletvekillerimizle sürekli büyüyor ve gelişiyoruz. Altyapı ve temel kamu hizmetleri açısından geleceğe ümitle bakan bir Gümüşhane var.” dedi.

Köse, Kelkit ve Şiran’da yapılan yaklaşık 35 baraj ve göletle adeta barajlar kenti olduğumuzu kaydeden Vali Okay Memiş: “Bu baraj ve göletler tamamlanmasıyla birlikte yaklaşık 500 bin dönüm arazinin sulanması hedefleniyor. Bu da, bu yörenin en önemli geçim kaynağı olan hayvancılığın en önemli girdisi olan yemlerin üretimini neredeyse çiftçimize bedavaya getirecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz arazi toplulaştırmasını Kelkit ve Şiran’da bitirdi şimdi sıra Köse’de. Yine Salyazı Havalimanı’nın proje ihalesi inşallah yıl sonuna kadar yapılıp, yapım ihalesine de en kısa sürede başlanacak.” şeklinde konuştu.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

image_print

HABERLER