KARNEMİZ: ARAKAN - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

KARNEMİZ: ARAKAN

Giriş Tarihi: 10 Eylül 2017 - 20:18

Son Güncelleme: 10 Eylül 2017 - 20:18

MUSTAFA AKDEMİR’İN KÖŞE YAZISI

İzleyenler hatırlarlar. Meşhur Hababam sınıfı filmlerinin bir tanesinde öğretmen (haylaz) hababam öğrencilerinin karnelerini dağıtırken karnesi kötü olan öğrencilere kızar, ailelerine tepki göstererek “bunlar aslında aileler olarak sizin karneleriniz” demişti. Çünkü siz onları burada sahipsiz bıraktınız..

Hepimiz Arakan haberlerine bakıyoruz ve içimiz parçalanıyor, tıpkı Filistin’de tıpkı Doğu Turkistan’da, tıpkı Suriye’de olduğu gibi. Elimizden fazla bir şey gelmiyor maalesef; zalimlere beddua ediyoruz ve yardım kuruluşları aracılığıyla onlara el uzatmaya çalışıyoruz.

Peki dünya nüfusunun dörtte biri (1.7 milyar), Müslüman iken İslam İş Birliği Teşkilatı’na üye 57 İslam devleti varken neden Arakandaki Müslümanlar bir avuç Budist’in bu dehşetine maruz kalıyor? Myanmar hükûmetinin arkasında Cin, Amerika ya da Rusya da yok hepsi bir avuç çapulcu Budist. Nasıl oluyor da bunlar “dünyada 60 civarı İslam devleti var, eğer Müslümanlara birşey yaparsak bizi yok ederler” diye korkmuyorlar?

Hz. Şevban (ra) anlatiyor: Resulullah (sav) buyurdular ki: Size çullanmak üzere, yabancı kavimlerin, tıpkı sofraya çağrışan yiyiciler gibi, birbirlerini çağıracakları zaman yakındır. Orada bulunanlardan biri: O gün sayıca azlığımızdan mi? diye sordu. “hayır” buyurdular. Bilakis o gün siz çoksunuz. Lakin sizler bir selin getirip yığdığı cer-çöpler gibi hiçbir ağırlığı olmayan cer-çöpler durumunda olacaksınız. Allah (cc), düşmanlarınızın kalbinden size karsı korku duygusunu çıkaracak ve sizin kalplerinize zaafı atacak. Zaaf da nedir ey Allah’ın Resulu denildi? Dünya sevgisi ve ölüm korkusu buyurdular (Ebu Davud, Melahim 5, (4297). Hadis 4737)

Bu hadisi şerifte Efendimiz (sav) tam da bugünleri anlatmış sanki. Müslümanların sayısı çok, zenginliği çok her turlu imkâna sahip ama güçsüz ve paramparça. Adını bile önceden duymadığımız bir küçük ülkedeki çapulcu Budistlerin elinden kardeşlerini kurtaramıyor. 

Çok şükür ki mazlumların Türkiye abisi var. Var olsun devletimiz ki oraya da yetişti. Haşirde Arakan, Filistin, Suriye karnelerimiz elimize verildiğinde yüzümüzü ak edecek belki de hesabımızı kolay edecek yardımlar yaptı. Allah razı olsun Reisi Cumhurumuzdan ki Arakan’daki kardeşlerimize yardım için koştu.

Rabbim İslam’a ve Müslümanlara yardım etsin. Bizi fitne ve fesattan kurtarıp ümmet bilinciyle birbirine kenetlenip zalime ve zulme karşı omuz omuza dur demeyi nasip etsin. Amin.

 

image_print

HABERLER