KAYA’DAN TEŞEKKÜR MESAJI

*Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) Genel Başkanı Serkan Kaya 2 Eylül’ün Dünya Gümüşhaneliler Günü olarak ilan edilmesi sürecinde Gümüşhane Belediye Meclisinin ve Gümüşhane Belediye’sinin duyarlı ve samimi takibi ve konuya olan ilgisi için teşekkür etti.

YENİLİKÇİ VE KALKINMACI FAALİYETLERİ HAREKETE GEÇİRMEMİZ GEREKİYOR

Kaya yapmış olduğu açıklamada; Artık Gümüşhane’yi Ulusal ve Uluslararası Kamuoyunda tanıtacak vizyoner fikirleri gündeme taşımak ve çağa ayak uyduran yenilikçi ve kalkınmacı faaliyetleri icra etmek gibi bir sorumluluğumuz var. Bunu ŞİDEF’i kurarken Vizyonumuz ve Misyonumuzda da belirttik. Artık Sivil Toplum Kurumlarımızın bu anlayışla çalışması ve Kamu Kurumlarını ve Devlet Aklını harekete geçirmesi gerekiyor.

BU SİNERJİNİN ARTARAK DEVAM ETMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM

Dünya Gümüşhaneliler günü ile ilgili oluşan Sinerjide Gümüşhane Belediyesi Başkanı Sn. Ercan ÇİMEN ve Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Sn. Hasan PİR’in katkısı için en hasbi teşekkürlerimi bir borç bilirim. Sivil toplum aklını üst lige taşıyacak bu tür yönlendirme ve takiplere özellikle ihtiyacımız var. Dünya Gümüşhaneliler Günü ŞİDEF olarak ilerleyen zamanlarda ortaya atacağımız projeler için de Kamu-Sivil Toplum İşbirliği açısından örnek teşkil etti. Bu sinerjinin artarak devam etmesini temenni ediyorum.

GÜMÜŞHANE SİVİL TOPLUMU EZBER BOZMALI

Bu vesile ile bir kez daha şu hususun altını çizmek istiyoruz. Gümüşhane Sivil Toplumu olarak geleneksel dernekçilik anlayışından sıyrılmamız gerekiyor. Yeni şeyler söylememiz ve farklı İllerde ki ve yurtdışındaki insan potansiyelimizi doğru yönde kanalize etmemiz gerekiyor. ŞİDEF bu çizgide açıkladığı faaliyetlerine bundan sonra da devam edecek. Dünya Gümüşhaneliler Günü bu nokta itibariyle iyi bir başlangıç oldu. Umarız 2019 2 Eylül’ünde Yurtdışından Büyükelçilerimizin, İşadamlarımızın, Gurbetçilerimizin, İşçilerimizin ve Yöre insanımızın katılımıyla Gümüşhane’de Ulusal ve Uluslar arası diasporamızın katıldığı bir etkinlik planlarız. Belki bu etkinlikte Göç hikayelerimizi dinler bunu bir Tersine Göç Dalgasına çevirmenin istişaresini yaparız.

Bu vesile ile Gümüşhane Belediye Başkanı Sn. Ercan ÇİMEN’e, ŞİDEF ve Gümüşhane adına vakit ayırıp tweet atan tüm hemşehrilerime tekrar teşekkür ederim.