KIRKINCI HOCA VEFATININ BİRİNCİ YILDÖNÜMÜNDE DUALARLA ANILDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

KIRKINCI HOCA VEFATININ BİRİNCİ YILDÖNÜMÜNDE DUALARLA ANILDI

Giriş Tarihi: 23 Şubat 2017 - 7:40

Son Güncelleme: 22 Şubat 2017 - 21:35

Mehmet Kırkıncı Hocaefendi, Esenler’de anıldı. Yrd. Doç. Dr. Mehmet Göktaş, Kırkıncı Hoca’nın ölüm döşeğinde bile Güneydoğu’da çatışmadaki güvenlik güçlerine dua istediğini ve her zaman devletin yanında yer aldığını söyledi.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü ile Suffa Vakfı, Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Mehmet Kırkıncı Hocaefendi’yi, ölümünün birinci yılında, Anadolu’yu Mayalayanlar programı kapsamında Esenler’de andı. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda, merhum Mehmet Kırkıncı’nın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

ERDOĞAN’A MEKTUP YAZDI, DEVLETİN YANINDAYDI

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Erzurum eski Milletvekili, Suffa Vakfı Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, “Anadolu’yu Mayalayanlar programları, insanımızın ruhunu ulvi değerle mayalamış alimlerimizi, kanaat önderlerimizi bize tanıtan bir kültür hizmetidir. Mehmet Kırkıncı hocamız, Risale-i Nur’u ülkemizin her yerinde tüm insanlara anlatmıştır. Bugün ülkemize faydalı hizmetler sunan yüzlerce akademisyen ve bürokrat, hocamızın derslerinden faydalanmışlardır” dedi. Mehmet Kırkıncı Hocaefendi’nin, başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı bir mektubu okuyan Gülyurt, “Hocamızın dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektupta da görüyoruz ki, kendileri her zaman birlik ve beraberlikten, ittihattan ve devletin yanında yer almaktan yanaydılar” diye konuştu.

ŞEHRİMİZİ GÖNÜL SULTANLARIMIZLA ŞEREFLENDİRİYORUZ

Anadolu’yu Mayalayanlar programının öneminden bahseden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Yaşadığımız bu topraklarda biz, büyük bir medeniyetin varisleriyiz. Bu toprakların çocuklarına, bu toprakların gerçek hikâyelerini, kahramanlarını, gönül sultanlarını öğretmek amacıyla Anadolu’yu Mayalayanlar programlarımızı yapıyoruz. 15 Temmuz’da gördük ki bizim bu programları yapmamız, gerçekleri göstermemiz açısından çok önemliymiş. Biz şehrimizin her köşesini, hayatlarını ilim-irfana adayan Mehmet Kırkıncı Hocamız gibi gönül sultanlarımızın izleriyle şereflendiriyoruz” dedi.

İŞARETLE SORDU: ÇATIŞMA DEVAM EDİYOR MU?

Programda Kırkıncı’yı, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Göktaş anlattı. Göktaş, “Mehmet Kırkıncı Hocamız vefalı bir dost ve arkadaştı, adaletten yanaydı. İlime, gençlerin eğitimine çok önem verirdi” diye konuştu. Kırkıncı Hoca’nın, şehitler için kendi evladı şehit olmuşçasına üzülüp dua ettiğini söyleyen Göktaş, “Güneydoğu’da hendeklerin kazıldığı, şiddetli çatışmaların yaşandığı, kendisinin ise hastalığının ilerlediği zamanda bir ara gözlerini açar, fısıltılı bir şekilde parmaklarıyla işaret ederek, ‘Çatışma devam ediyor mu?’ diye sorar. ‘Evet, maalesef’ cevabını alınca, ‘Nur talebeleri devletimize ve hükümetimize yardım etsinler’ der ve gözlerini yumar. Bundan sonra Nur talebeleri, orada çarpışan güvenlik güçlerimiz için dua halkaları oluşturmuştur. Kendisi bu milletin maneviyatıyla yakından alakalıydı ve hastalığında da bunu ifade etmişti” şeklinde konuştu.

Programın sonunda tüm şehitlerin ve Mehmet Kırkıncı Hocaefendi’nin ruhları için dualar okundu.

(Kaynak: Esenler Belediyesi)

 

image_print

HABERLER