MESCİTLER ARTIK OKULLARIN BODRUMLARINA YAPILMAYACAK - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

MESCİTLER ARTIK OKULLARIN BODRUMLARINA YAPILMAYACAK

Giriş Tarihi: 28 Haziran 2017 - 10:11

Son Güncelleme: 28 Haziran 2017 - 10:11

24 Haziran 2017 tarih ve 30106 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI KURUM AÇMA, KAPATMA VE AD VERME YÖNETMELİĞİ” pek çok yeniliği de beraberinde getirdi.

Yeni yayımlanan yönetmelikle; aynı adı taşıyan eski yönetmelik de yürürlükten kaldırıldı.

Yeni yönetmelikle birlikte getirilen yeniliklerden birisi de okul ve kurumlara ayrı ayrı kadın ve erkek mescitlerinin yapılması ve mescit yapılacak mekanların doğal aydınlatmalı olması.

Bu yenilikle Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı  okul ve kurumlarda açılacak mescitler, doğal ışıktan yoksun bodrum katlar da değil de, doğal aydınlatmanın olduğu daha müsait mekanlarda açılmış olacak.

Konu ile ilgili yenilik;MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI KURUM AÇMA, KAPATMA VE AD VERME YÖNETMELİĞİ” nin 5. Maddesi ç) bendinde şöyle geçiyor:

ç) Her kurumda yeteri kadar müdür yardımcısı odası, idari oda, abdesthane, doğal aydınlatmalı uygun mekânda kadın ve erkek için ayrı ayrı olmak üzere mescit, mutfak/ yemekhane /kantin/ kafeterya, teshin/ısı merkezi, su deposu, sistem odası, ilgili mevzuatına göre sığınak, depo/araç-gereç odası/arşiv odası, kurumun türüne göre yeterli sayıda tuvalet ve lavabo, ayrıca pansiyonlar hariç her kurumda müdür odası bulunması,

image_print

HABERLER