MİLLETVEKİLİ AKGÜL, YENİ DÖNEMDE GÜMÜŞHANE İÇİN ÜÇ BÜYÜK PROJEYİ AÇIKLADI

GÜMÜŞKOZA GAZETESİ’NİN HABERİ

Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül Gümüşhane Lisesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada kendisinin de 1,5 yıl Gümüşhane Lisesi öğrencisi olduğunu dile getirerek böyle bir temel atma töreninde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Konuşmasında 2018 yılı içerisinde Gümüşhane’ye 100 milyon liralık bir eğitim yatırımının yapıldığını kaydeden Akgül, bu rakamın Türkiye’nin gücünü gösterdiğini belirterek, “100 Milyon lira geçmiş yıllarda neredeyse Milli Eğitim Bakanlığının tüm bütçesi kadardı. Görev süremiz içerisinde Gümüşhane yatırımları 3,5 milyar liraya ulaştı. İnşallah yeni dönemde de bu yatırımların ve yeni yatırımların takipçisi olacağız” dedi.

Önlerinde üç büyük projeleri olduğunu dile getiren Akgül, “Bunlardan biri İkisu-Şiran arası Tersun tüneli. Bu projenin ihalesini ve temel atma törenini de yapmak inşallah bizlere nasip olur” diye konuştu.

Bir diğer projeyi ise Erzincan-Trabzon arasındaki raylı sistem olarak ifade eden Akgül, “Proje ihalesi 9 Temmuz’da yapılacak. Erzincan-Kelkit Gümüşhane-Torul’a buradan bir güzergah Trabzon’a bir diğer güzergah da Tirebolu’ya. Bu tren yolu projemizde inşallah yeni dönem itibari ile temel atma aşamasına gelir diye umut ediyorum” dedi.

Torul-Tirebolu karayolu projesinin de çok önem verdikleri projelerdenbiri olduğuna vurgu yapan Akgül, “Toplam 40 adet tünel geçişinin olduğu bu projemizde 26 tane tünel Gümüşhane il sınırlarımızda, 14 tanesi ise Giresun ili sınırlarımızda. Bu projenin de hayata geçirilmesi için gayret sarf edeceğiz. Yeni dönemde her 3 projemizin de ihalesi yapılmış, temeli atılmış ve imalatına başlanmış bir aşamaya getirmeyi umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.

(Kaynak: Gümüşkoza gazetesi )

Kaynak linki: http://www.gumuskoza.com.tr/yeni-donemde-3-buyuk-proje.html