Milli Eğitim Müdürü Doğan Gümüşhane Eğitimini Rakamlarla Anlattı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

23 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Milli Eğitim Müdürü Doğan Gümüşhane Eğitimini Rakamlarla Anlattı

Giriş Tarihi: 18 Eylül 2017 - 14:25

Son Güncelleme: 18 Eylül 2017 - 14:25

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının açılışı ve ilköğretim haftası nedeniyle 18 Eylül 2017 Pazartesi günü Aysın Rafet Ataç İlkokulu’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada Gümüşhane Milli Eğitimi ile ilgili rakamlarla bilgi verdi.

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan’ın yaptığı konuşmayı sizlerle paylaşıyoruz.

“Sayın Valim,

Sayın Milletvekilim,

Sayın Belediye Başkanım,

Sayın Başsavcım,

Kıymetli Daire Amirlerimiz,

Siyasi Partilerimizin ve Sivil Örgütlerimiz Değerleri Temsilcileri

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,

Sevgili Öğrenciler,

Basınımızın güzide temsilcileri…

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı İlköğretim haftası törenine katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder, saygılar sunarım.

Yeni eğitim öğretim yılına yeni umutlar, yeni heyecanlarla yine azimli, yine güçlü bir başlangıç yapıyor olmanın mutluluğunu yaşarken başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kanlarıyla ülkemizi vatan yapan şehitlerimizi, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde canları pahasına mücadele eden şehitlerimizi ve Necmettin YILMAZ öğretmenimizin şahsında olmak üzere tüm eğitim şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Tüm Gazilerimize acil şifalar temennisiyle sağlık ve huzurlu bir yaşam diliyorum.

Bugün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştirdiğimiz, anne ve aile kucağından sonra en sıcak yuva olan okullarımızda yeni eğitim öğretim yılının başladığı, öğrencilerimizin arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle uzun bir tatilden sonra yeniden kavuştukları mutlu ve sevinçli bir gündür.

Bugün “İlim Mü’minin kaybolmuş malıdır, nerede bulursanız alınız.” düsturuna dayanmış milletimizin kutlu günlerinden biridir.

Bugün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.” diyerek geleceğimize ufuk açan Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kara tahta önünde öncü öğretmenliğini hatırladığımız gündür.

Sayın Valim, çok kıymetli misafirlerimiz…

İlimizde 9 okul öncesi, 60 ilkokul, 40 ortaokul, 21 imam hatip ortaokulu, 29 ortaöğretim, 3 özel eğitim uygulama ve mesleki eğitim merkezi ve 14 diğer eğitim kurumu olmak üzere toplam 176 okul ve kurum bulunmaktadır. Ayrıca 14 resmi ve 24 özel öğretim kurumu Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyet göstermektedir.

İlimizde Okulöncesinde 1411, İlkokulda 5997, ortaokulda 6203 öğrenci olmak üzere temel eğitimde 13.611 öğrenci; liselerde (genel lise+meslek liseleri+imam hatip liseleri )6163 öğrenci olmak üzere toplam 19.774 öğrenci öğrenim görmektedir.

1778 öğretmenimiz, 310 yöneticimiz, 365 diğer personellerimizle beraber toplam 2453 eğitim çalışanımız eğitim süreçlerine katkı sağlamaktadır.

İl genelinde okullarımız bünyesindeki pansiyonlarda toplam 2.236 (kız+erkek) öğrencimiz kalmaktadır.

2017-2018 eğitim-öğretim yılında taşımalı eğitim kapsamında;

TEMEL EĞİTİMDE

*Merkezde 332 öğrenci 8 taşıma merkezine,

*Kelkit’te 693 öğrenci 27 taşıma merkezine,

*Köse’de 169 öğrenci 6 taşıma merkezine,

*Kürtün’de 574 öğrenci 17 taşıma merkezine,

*Şiran’da 314 öğrenci 8 taşıma merkezine,

*Torul’da 222 öğrenci 10 taşıma merkezine olmak üzere temel eğitimde toplam 2304 öğrenci 76 taşıma merkezine taşınmaktadır.

  ORTAÖĞRETİMDE

*Merkezde 170 öğrenci 13 taşıma merkezine

*Torul’da 12 öğrenci 1 taşıma merkezine olmak üzere ortaöğretimde toplam 182 öğrenci 14 taşıma merkezine taşınmaktadır.

2017-2018 eğitim- öğretim yılında hizmete girecek olan eğitim yatırımlarımız şu şekildedir:

*Torul Namık Kemal İlkokulu 8 derslik (Yatırım Bedeli yaklaşık  1 milyon 800 bin TL)

*İller Bankası Kelkit Abdülhamid Han Anadolu İmam Hatip Lisesi 200 kapasiteli Kız Yurdu

*Merkez İmam Hatip Ortaokulu 16 Derslik (MEB ve TOBB işbirliği ile yapılmaktadır.)

2017-2018 eğitim öğretim yılında devam eden yatırımlarımız

*Merkez Halk Eğitim Merkezi 24 derslik

*Merkez 15 Şubat Anaokulu 5 derslik

*Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Teknik Eğitim Pansiyonu 200 kişilik

*Şiran Fen Lisesi 16 derslik, 200 kişilik pansiyon ve spor salonu

*Öz Kürtün spor salonu

*Gümüşhane Lisesi 24 derslik, 300 kişilik öğrenci pansiyonu ve spor salonu                                     

*Kürtün İmam Hatip Lisesi Spor Salonu

*Arzular İlkokulu Ek Bina 8 Derslik

*Kelkit İmam Hatip Ortaokulu 16 Derslik

*Kürtün Cumhuriyet İlkokulu Ek Bina 12 Derslik

Bu eğitim yatırımlarının toplam tutarı 83 milyon 945 bin TL dir.

2017-2018 eğitim-öğretim yılına hazırlık kapsamında 57 okulumuzda küçük ve büyük onarım planlamaları yapılmış, ödenekler ayrılmış toplam onarım tutarı 5 milyon 500 bin TL’ dir.

Değerli öğretmenlerimiz ve eğitim yöneticilerimiz;

Okullar sadece akademik açıdan başarılı bireylerin yetiştirildiği kurumlar olarak düşünülemezler. Temel insani değerleri benimsemiş bireyler yetiştirmek de okulun temel misyonu arasındadır. Çağın getirdiği olumsuz durumlar karşısında, okullar öğrencilerine “iyi” tercihler yapabilmek için seçenekler gösterebilmeli ve aynı zamanda bu tercihleri yapabilme stratejilerini sunabilmelidirler.

Bu itibarla geleceğimizin en büyük teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, bilime inanan, toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek, girişimci, küresel düşünüp yerel hareket edebilen tarzda yetiştirebilme sorumluluğu üzerimizdedir. Yapacağınız çalışmalar Gümüşhaneli öğrencilerin geleceğini şekillendirecek ve bu anlamda hayati öneme sahiptir.

Değerli Anne ve Babalarımız;

Bize emanet ettiğiniz çocuklarınızı, annesine, babasına, vatanına ve milletine hayırlı evlatlar olmaları bilinciyle ileri teknoloji modern eğitim ve öğretim metotlarıyla yetiştirmek boynumuzun borcudur. Gözünüz arkada kalmasın. Eğitim öğretim çalışmalarını fedakâr öğretmenlerimizle ve yöneticilerimizle en iyi şekilde yürüteceğimize inancımız tamdır.

Sevgili öğrenciler!

Herşeyin en güzeline layık olan ve geleceğimizin teminatı olan en değerli varlıklarımız sizlersiniz. Geleceğimizi şekillendiren ve belirleyen eğitim süreçlerinde yapılan tüm çalışmalar, bizler için milli bir sorumluluktur. Bu sorumlulukla sizlerin mutlu sağlıklı ve huzurlu eğitim almanız için çalışmaktayız.

Milli Eğitim Camiası olarak; Bu çalışmalara çok büyük destekleri olan Sayın Valimize, Sayın Milletvekillerimize, Sayın Belediye Başkanımıza, Resmi kurum ve kuruluşlarımıza ve sivil toplum örgütlerimize teşekkür ederim.

Bu duygu ve düşüncelerle 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının öğrencilerimize, onların fedakâr ailelerine, eğitim öğretim yılı boyunca büyük fedakârlıklarla görev yapacak öğretmenlerimize ve bütün Milli Eğitim Camiasına hayırlı olmasını temenni eder saygılar sunarım.”

image_print

HABERLER