NEDİM SARAÇ VE SELÇUK ÇELİK’TEN GÜMÜŞHANE’YE BÜYÜK HİZMET - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

NEDİM SARAÇ VE SELÇUK ÇELİK’TEN GÜMÜŞHANE’YE BÜYÜK HİZMET

Giriş Tarihi: 09 Aralık 2017 - 12:52

Son Güncelleme: 09 Aralık 2017 - 12:52

* Gümüşhane Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Eğitimlerini Kültür Bakanlığı Mahalli Sanatkarı ve Müzisyen Nedim Saraç ile yöresel sanatçı Selçuk Çelik verecek.

Gümüşhane Belediyesi sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında Türk Halk Müziği Korosu kurma çalışmalarına devam ediyor.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Türk halk müziği korosu çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Ercan Çimen, burada çalışmalar hakkında Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Baddal Bayar ve Kültür Bakanlığı Mahalli Sanatkar ve Müzisyen Nedim Saraç’tan bilgi aldı.

Başkan Çimen, koronun ilk olarak Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı olan 15 Şubat 2018 tarihinde gösteri yapacağını kaydederek, “Belediye olarak vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarına karşılık verebilmek için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Şehrimizde yaşayan insanların modern bir şehirde yaşamaları için yapmış olduğumuz çalışmalara ek olarak huzur ve mutlulukları için de sosyal etkinliklere önem veriyoruz. Daha önce açtığımız kurslara bir yenisini daha ekleyerek Türk Halk Müziği koromuzu kurduk. Koromuz çalışmalara başladı. Türk Halk Müziği korosunda eğitimleri Belediyemizde görevli Kültür Bakanlığı Mahalli Sanatkar ve Müzisyen Nedim Saraç ile yöresel sanatçımız Selçuk Çelik tarafından verilecek. Koromuz çeşitli zamanlarda gösterilerde bulunacak. Ancak ilk olarak 15 Şubat 2018 tarihinde sahne alacaklar. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

(Kaynak: Gümüşhane Belediyesi Basın Müdürlüğü – 08.12.2017)

 

image_print

HABERLER