"OKUMAYI" GÜMÜŞHANE'YE SEVDİRECEKLER - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

“OKUMAYI” GÜMÜŞHANE’YE SEVDİRECEKLER

Giriş Tarihi: 28 Şubat 2018 - 21:05

Son Güncelleme: 28 Şubat 2018 - 21:05

*Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “GÜMÜŞ HANELER OKUYOR” adlı projenin tanıtım toplantısı yapıldı.

28 Şubat 2018 Çarşamba günü Gümüşhane Kültür Merkezi’nde yapılan tanıtım toplantısına Vali Yardımcısı Aytaç Akgül, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Muhtarlar Derneği Başkanı Gürbüz Demir, Bakkallar ve Manifaturacılar Odası Başkanı Leyla Bostancı, Gümüşhane merkez ve ilçe milli Eğitim Müdürlükleri yetkilileri, merkez okul müdürleri, Gümüşhane basını köşe yazarları  katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve proje için hazırlanan kısa tanıtım filminin izlettirilmesiyle başlayan tanıtım programında konuşan Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan şunları söyledi:

“Mukaddes kitabımız Kur’an’ın ilk emri ‘oku’dur. İnsan düşünen bir varlıktır. Düşünme dediğimiz işlemin merkezi beyindir. Düşünme, kelimelerle olur. Kelimeler, düşüncenin anahtarı gibidir. Kelimeler olmadan düşünce hazinesini açamayız. Ne kadar kelime biliyorsak, o kadar düşünebiliyoruz demektir. Bilmediğimiz kelimelerle düşünmemiz mümkün değildir. Her bir kelime, zihnimize atılan bir düşünce tohumudur aslında. O tohum ekilmezse, düşünce boy atamaz. Kelimesiz, düşünce üretmek mümkün değildir. Sadece çocuk ve gençlere yönelik değil, toplum tüm kesimlerine yönelik okuma faaliyetleri uygulayarak Gümüşhane’de kitap okuma alanında bir farkındalık oluşturma gayreti içerisinde olmak istedik. Her kitap bizim içimize yapacağımız yolculuğun bir vasıtası, içimizi aydınlatacak bir pencere niteliğindedir. Her insanın hayatını değiştiren bir kitap muhakkak vardır. Önemli olan o kitaba tesadüf edebilmek, onunla karşılaşmaktır. Bu karşılaşmaya vesile olabilmek en büyük gayelerimizden biri. Biz gençlerimizin medeniyetimizin ölümsüzleriyle tanıştırmayı arzu ediyoruz. İç dünyamızın sınırlarını genişletecek olan kitapların anahtarlarını onlara vermek istiyoruz. Dünyamızın sınırları dilimizin sınırı kadar. Dilimizi doğru ve güzel kullanarak onlara güzel dünyaların sınırlarını çizmek istiyoruz.”

Müdür Doğan “GÜMÜŞ HANELER OKUYOR” projesinin Gümüşhane’ye hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

Programın sonunda projenin uygulama basamakları anlatıldı ve  gazeteci-yazar Turan Tuğlu, ile Gümüşhane Üniversitesi’nden Doç.Dr. Taşkın Kılıç kitap ve okumanın önemi ile ilgili kısa birer konuşma yaptılar.

 

image_print

HABERLER