REKTÖR GÜNAYDIN: “YAPILAN HABERLER MAKSATLI MANİPÜLASYONLARDIR” - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

REKTÖR GÜNAYDIN: “YAPILAN HABERLER MAKSATLI MANİPÜLASYONLARDIR”

Giriş Tarihi: 17 Ekim 2016 - 13:40

Son Güncelleme: 17 Ekim 2016 - 13:40

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günay’dın bir yazılı açıklama yaparak son günlerde sosyal medyada ve bazı haber kaynaklarında çıkan haberleri değerlendirdi.

Rektör Günaydın’ın açıklaması şöyledir:

Bazı internet mecralarında şahsıma yönelik yanıltıcı haberler yapıldığı görülmektedir. Haber görüntüsünde sunulan ve sistematik bir şekilde yapılan bu haberlerin tamamen algı oluşturmaya dönük ve ertelenen rektörlük seçimini etkileme amaçlı maksatlı manipülasyonlar olduğu anlaşılmaktadır.

Yapılan haberlerle Hava Kuvvetleri Eski Komutanı Gümüşhaneli Akın Öztürk’e Gümüşhane protokolü olarak 6 Kasım 2013’te yapılan ziyaretteki fotoğraflar kullanılarak ve 16 Haziran 2010 Tarihinde Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye’ye gelen 7 Güney Afrikalı öğrencinin Gümüşhane’deki diğer protokolü ziyaretlerinde olduğu gibi Üniversiteye de yaptıkları ziyaretteki fotoğrafları kullanılarak şahsım adına karalama ve iftira kampanyası yapılmaktadır.

İnternet mecrasında yer alan haberlerin aslı şu şekildedir: Gümüşhaneli olan Akın Öztürk 22 Ağustos 2013 tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanlığına atanmıştır. Ayrıca eski Gümüşhane Valisi olan Enver Salihoğluda aynı yıl İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atanmıştır. Bunun üzerine Gümüşhane protokolü il adına her iki atamayı tebrik için benimde içinde olduğum 15 kişilik bir heyet olarak 6 Kasım 2013 tarihinde Ankara’ya gitmiştir. 6 Kasım 2013 Çarşamba günü önce Müsteşar Yardımcısı olan eski Vali Enver Salihoğlu’na hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirilmiştir. Bu ziyaret sonrası aynı heyet, Hava Kuvvetleri Komutanı atanan ve Gümüşhaneli olan Akın Öztürk’e de hayırlı olsun ziyaretinde bulunmuştur. Akın Öztürk Hava Kuvvetleri Komutanı olarak atanmasının hemen ardından doğum yeri olan ve Üniversitemize yakın Çamlıköy’de yaklaşık sekiz dönüm arazi üzerinde bulunan boş ilkokul binasının Üniversite tarafından devir alınarak buranın Meslek Yüksek Okulu olarak değerlendirilmesi talebi öğretim üyesi olan abisi tarafından bize iletilmiş ve ziyarete benimde katılmamın ve ne yapılabileceğinin konuşulmasının faydalı olacağının ifade edilmesi nedeniyle her iki ziyarete de davet edilmiştim. Nitekim ziyarette bulunan Çamlıköy Muhtarına konu ile ilgilenmesi talimatını ziyaret sırasında vermiştir. Ziyaret sonrası ben arazinin durumunu incelettim ve arazinin köy tüzel kişiliğine ait olmadığı için Üniversiteye devredemeyeceklerini ilgilenenlere ifade ettim. Bu kapsamda gerçekleşen bir “hayırlı olsun” ziyaretini bağlamından koparıp algı oluşturma çabasıyla bugün gündeme taşıyan anlayışı kamuoyunun takdirine sunuyorum.

Haberin ikinci kısmında ise,Türkçe olimpiyatları için ülkemize gelen yedi Güney Afrikalıyı Üniversiteye davet ettiğim şeklindedir ki; bu haber bu haliyle tamamen yanlış ve yanıltıcıdır. Şöyle ki:Güney Afrikalı yedi öğrencinin 16 Haziran 2010 tarihinde rektörü ziyaret etmek üzere randevu talebi yapılmıştır. Öğrenciler, aynı gün ilk olarak dönemin valisi Enver Salihoğlu’nu makamında ziyaret etmişler, sonrasında Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay’ı ve Meclis Başkanı Turan Tuğlu’yu ziyaret etmişlerdir. Her üç ziyarette öğrencilere tanıtım amaçlı materyaller verilmiştir. Bu ziyaretler kişiye dönük olmaktan ziyade kurumsal ziyaretler olduğu aşikardır.

Hal böyle iken 2010 yılına gerçekleşen bu rutin ziyaret ile Ankara’da gerçekleşen tebrik ziyaretinin kurumsal haber sitelerinde herkesçe ulaşılabilir fotoğraflarını bugün yeniden yayınlayarak belli bir amaç doğrultusunda algı oluşturulmak istendiği açıktır.

Gerçeği öğrenme hakkı adına her iki haberin aslını kamuoyunun takdirlerine sunuyorum.

Prof.Dr.İhsan GÜNAYDIN

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü

image_print

HABERLER